Parijs – Roubaix 2018 voorbeschouwing

Precies één week na de Ronde van Vlaanderen staat het volgende Monument op de kalender in de vorm van Parijs – Roubaix 2018. Het is altijd even afwachten wat voor weer het is tijdens de Hel van het Noorden. Met droog weer is het stof happen terwijl het bij regen glibberen en glijden wordt. Vorig jaar wist Van Avermaet de sprint van Stybar en Langeveld te winnen. Wie pakt er dit jaar de zege op de Velodrome van Roubaix? Wij van gokken op sport geven naast tips op tennis en voetbal een voorbeschouwing en tips om te gokken op Parijs – Roubaix 2018.

Parijs – Roubaix 2018 parcours

In totaal leggen de renners voor Parijs – Roubaix 2018 257 kilometer af waarvan ruim 54 kilometer over de bekende kasseien. Deze 54 kilometer zijn verdeeld over 29 sectoren en naarmate de koers volgt gaan we aftellen tot de laatste sector, die vlak voor de wielerbaan in Roubaix ligt. Het parcours van Parijs – Roubaix 2018 is zo goed als gelijk aan dat van vorig jaar. Als opwarmer moeten de renners eerst 93 kilometer overbruggen voordat het gehobbel op de kasseien begint.

Parijs – Roubaix 2018

Het gedeelte van het parcours waar een belangrijke schifting zal plaatsvinden is na 162 kilometer wanneer de renners afdelen op de Trouée d’Arenberg. Bij nat weer is dit een zeer gevaarlijke strook kasseien van bijna 2,3 kilometer lang en gaat door het bekende Bos van Wallers. Iedereen zal voorin willen zitten bij deze strook want bij valpartijen is er geen weg om te passeren. De slechtste stroken van het parcours zijn te vinden na 208 kilometer koers met de Mons-en-Pévele van bijna 3 kilometer en op 38 kilometer van de finish met Carrefour de l’Arbre. Na deze befaamde strook is het nog maar 15 kilometer naar de finish toe.

Parijs – Roubaix 2018

Parijs – Roubaix 2018 deelnemers

Parijs – Roubaix 2018 is de afsluiting van de kasseienklassiekers en zullen veel renners rust nemen na deze periode. Alle World Tour ploegen zijn aanwezig en vanzelfsprekend is dit een World Tour koers. De organisatie heeft daarnaast zeven procontinentale ploegen een wild card gegeven. Het Nederlandse Roompot – Nederlandse Loterij heeft geen uitnodiging ontvangen. Voor een compleet overzicht van alle ploegen een deelnemers verwijzen we naar deze link.

Parijs – Roubaix 2018 favorieten

Van Avermaet won vorig jaar Parijs – Roubaix maar toen hij had een ongekend goed jaar. Aan die status kan hij vooralsnog niet voldoen en ondanks dat hij een super winter heeft gedraaid in de trainingen lijkt hij niet aan zijn vormpeil te geraken. Stybar is als oud crosser altijd goed op kasseien en verloor het vorig jaar in de sprint. Het zijn over het algemeen toch de wat stevige types die Parijs – Roubaix winnen. Je moet als renner de klappen goed op kunnen vangen en als je heel licht bent dan fungeer je altijd stuiterbal op de fiets.

Vanmarcke doet het altijd goed tijdens deze koers en kan als geen ander op kasseien rijden. Toch ontbreekt het hem altijd aan dat laatste beetje. In een sprint zal hij het niet redden en daarom verwachten we dat hij op Carrefour de l’Arbre het verschil zal willen maken. De kans is groot dat een ontsnapping slaagt in plaats van een sprint met een select gezelschap. Tijdens de Ronde van Vlaanderen zagen we opnieuw dat er niemand achter de vluchter aan wilde gaan, bang om dan de sprint te verliezen en zo de ander aan de overwinning te hebben geholpen. Dit is toch wel de trend van dit voorjaar. Mocht Vanmarcke eens geen last hebben van een valpartij of materiaalpech dan geven we deze aanvaller een grote kans.

Gokken op Parijs – Roubaix 2018 doen we met 1/10 unit op Vanmarcke tegen een odd van 10.00 bij bookmaker Kroon.

Goede bookmakers om te gokken op Parijs – Roubaix 2018 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!