Panama

Een land wat zijn debuut maakt tijdens een WK is Panama. De Federacion Panamena de Futbol is opgericht in 1937 en sinds 1938 lid van de FIFA. In 1961 zijn ze lid geworden van de CONCACAF toen dat orgaan werd opgericht. Panama eindigde als derde in de CONCACAF kwalificatie groep en kon zich daardoor rechtstreeks plaatsen voor het WK voetbal 2018 in Rusland. Het is aan bondscoach Hernan Dario Gomez om zijn team zo goed mogelijk voor te bereiden en te laten zien dat Panama weldegelijk kan stunten.

Kwalificatie Panama WK voetbal 2018

Panama stroomde tijdens de vierde ronde van de CONCACAF kwalificatie in en eindigde als tweede in de poule met Costa Rica. Dat was voldoende om in de finale poule te komen met daarin zes WK voetbal 2108 Panamalanden. Pas op de laatste speeldag wist het zich te plaatsen voor het WK voetbal 2018 in Rusland. Panama won in eigen huis met 2-1 van Costa Rica dat al zeker was van plaatsing. Daardoor wipte het over de Verenigde Staten heen want zij verloren met 2-1 van Trinidad & Tobago. Uiteindelijk eindigde het met Honduras op dertien punten maar had het uiteindelijk een beter doelsaldo.

Voorgaande WK’s

Geen historie voor Panama wat betreft voorgaande WK’s aangezien dit land zijn debuut maakt tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Jaime Penedo, José Calderón, Felipe Baloy, Erick Davis, Luis Ovalle, Roberto Chen, Fidel Escobar, Michael Murillo, Jan Carlos Vargas, Armando Cooper, Marcos Sánchez, Ricardo Buitrago, Josiel Núñez, José González, Manuel Vargas, Leslie Heráldez, Ricardo Ávila, Blas Pérez, Gabriel Torres, Ismael Díaz en Alfredo Stephens.

Sterspeler

Met maar vijf spelers in de mogelijke selectie die actief zijn in Europa gebied de eerlijkheid te zeggen dat we maar weinig spelers van Panama kennen. Keeper Penedo speelt bij Dinamo Boekarest en heeft 127 interlands achter zijn naam. Aanvaller Blas Péres speel bij Lausanne en heeft 114 interlands achter zijn naam. De aanvoerder is Felipe Baloy en als we dan toch moeten kiezen voor een sterspeler is hij het. Met zijn 36 jaar heeft hij een schat aan ervaring opgedaan bij clubs als Medellin, Gremio, Monterrey en Santos Laguna. Grote competities en deze ervaring kan Panama goed gebruiken tijdens het debuut op het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker