NHL Winter Classic 2017 voorbeschouwing

Ieder seizoen is er in de NHL de Winter Classic, een NHL wedstrijd in de open lucht. Voor de NHL Winter Classic 2017 staat de wedstrijd St. Louis Blues – Chicago Blackhawks gepland in Busch Stadium. De wedstrijd zal worden gespeeld op 2 januari in het honkbal stadion van de St. Louis Cardinals. Sinds 2008 is de NHL Winter Classic een jaarlijkse traditie geworden binnen het NHL seizoen. Wie zal deze prestigieuze wedstrijd op zijn naam schrijven? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op NHL Winter Classic 2017.

Rivaliteit
Met beide steden op “maar” 300 mijl afstand is er spraken van een grote rivaliteit onder deze twee steden. Niet alleen in het ijshockey tussen de Blues en Blackhawks maar ook in het honkbal tussen de Cardinals en Cubs. Beide teams zitten in dezelfde divisie en spelen gedurende het regular season meerdere malen tegen elkaar. De laatste keer was op nhl-winter-classic-201717 December toen de Blackhawks met 6-4 te sterk waren in St. Louis, door in de derde periode een achterstand van 3-4 om te buigen in een 6-4 overwinning. Wedstrijden tussen deze twee ploegen leveren, sinds ze in 1970 bij elkaar in de divisie zitten, de meeste strafminuten en gevechten op in de NHL. Het hoogtepunt was een wedstrijd in 1991 waarin 6 spelers tijdens een gevecht op het ijs werden uitgesloten. Tijdens dat duel werden 278 strafminuten uitgedeeld en werden twee spelers na het bestuderen van de beelden voor 10 duels geschorst. Omdat beide ploegen in de Central Disivion spelen komen ze elkaar ook regelmatig in de play-offs tegen. Tot nu toe gebeurde dat 12 keer waarvan de Blackhawks er uiteindelijk 8 van wonnen. Het laatste duel, vorig jaar in de eerste ronde van de play-offs, wonnen de Blues de series met 4-3.

Vorm
De Blackhawks gaan aan de leiding in de Central Division. De ploeg uit Chicago heeft een moeilijke week achter de rug met 3 verloren duels uit 4 wedstrijden. Het zijn ook nog eens wedstrijden kort achter elkaar (3 wedstrijden in 4 dagen) en daar zaten een aantal uitduels tussen. De Blues staan nog wel op een play-off plaats en het NHL seizoen is pas op de helft. Er zijn nog veel wedstrijden te spelen dit seizoen. Toch ziet het er voor de Blackhawks goed uit en de verwachting is dat ze na twee jaar weer eens boven de Blues gaan eindigen in de divisie. Al was dat in 2015 niet noodzakelijk om alsnog de Stanley Cup te winnen. Daarmee kwam de ploeg in totaal op zes kampioenschappen. De Blues wachten nog altijd op de eerste titel.

Jubileum.
NHL Winter Classic 2017 wordt gehouden in een jaar waarin de NHL zijn 100 jarig bestaan viert. Naast deze mijlpijl vieren de St. Louis Blues het 50 jarige bestaan van de club. Het team behoorde niet tot de Original Six teams waaruit de NHL in de beginjaren bestond. De Blackhawks waren dat overigens wel. In 1967 besloot de NHL zich uit te breiden en sindsdien maken de St. Louis Bleus deel uit van de NHL.

Afwijkende regels
Om te zorgen dat beide teams gelijke omstandigheden treffen, omdat het een wedstrijd in de open lucht is, zal het derde kwart na 10 minuten spelen worden onderbroken. Het ijs zal opnieuw worden geveegd en beide ploegen wisselen nogmaals van kant, zodat beide teams 30 minuten spelen aan beide zijden. Dat zal ook bij een mogelijke overtime gebeuren. Bij een shootout zal er één doel worden gebruikt in plaats van de gebruikelijke beide doelen.

Voorspelling
De sfeer zal geladen zijn in Busch Stadium met deze derby op het programma als NHL Winter Classic 2017. De wedstrijd zal om 12:00 lokale tijd beginnen (19:00 Nederlandse tijd). Fox Sport zal de wedstrijd live uitzenden. De Blackhawks hebben een lastige reeks achter de rug, maar hebben in aanloop naar dit duel 2 dagen rust kunnen pakken. Iets waar de hele ploeg op zat te wachten na 3 duels in 4 dagen. Afgezien van deze reeks is de ploeg het gehele seizoen beter in vorm en daarom gokken we 3/10 units op een overwinning van de Blackhawks tegen een odd van 1.90 bij bookmaker 888 Sport. Dit is de odd waar zowel de verlening als mogelijke shootouts inbegrepen zit.

Andere goede bookmakers om te gokken op NHL wedstrijden staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!