NHL play-offs 2016 voorbeschouwing

Na het lange reguliere seizoen van 82 wedstrijden is de NHL begonnen aan de play-offs om uiteindelijk te bepalen wie er met de Stanley Cup aan de haal gaat. Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op de NHL play-offs 2016.

Western Conference
Na een slopende competitie mogen de teams uit het westen het tegen elkaar in de play-offs opnemen voor een plek in de finale tegen een team uit de NHL PO logoEastern Conference. Daarvoor zal het eerst drie ploegen uit moeten schakelen aan de hand van een best of 7 series, kortom wie als eerste 4 wedstrijden wint gaat door naar de volgende ronde. De beste acht teams uit het westen zijn Dallas Stars (1), St. Louis Blues (2), Chicago Blackhawks (3), Anaheim Ducks (4), Los Angeles Kings (5), San Jose Sharks (6), Nashville Predators (7) en Minnesota Wild (8). Normaal zijn is de koppeling van de wedstrijden 1-8, 2-7, 3-6 en 4-5 maar dat is nu niet het geval. De reden hiervoor is dat de winnaar van de Pacific divisie (Ducks) een slechter record heeft dan de nummer 1, 2 en 3 uit de Central divisie (Stars, Blues en Blackhawks). Hierdoor bestaat de kans dat de twee beste teams van het reguliere seizoen uit het westen (Stars en Blues) elkaar al treffen in de halve finale van western conference. De Ducks hebben namelijk het voorrecht om in het onderste gedeelte van het schema zitten, om zodoende pas in de finale de winnaar van de andere divisie te treffen.

Eastern Conference
In het Oosten zien we een iets betere spreiding als het gaat om de plaatsing van de teams uit de verschillende divisies. De top 8 teams uit het oosten zijn Washington Capitals (1), Pittsburgh Penguins (2), Florida Panthers (3), New York Rangers (4), New York Islanders (5), Tampa Bay Lightning (6), Philadelphia Flyers (7), Detroit Red Wings (8). Net als in het Westen zien we in het Oosten dat de ene divisie beduidend sterker dan de andere. Hierdoor kan ook in het Oosten voorkomen dat de beste twee teams uit het reguliere seizoen (Capitals en Penguins) elkaar al treffen in de halve finales van de Eastern conference. Een uitgelezen mogelijkheid voor een team in de andere kant van het schema om ver te komen in de play-offs en dan is uiteindelijk alles mogelijk.

nhl-playoff-bracket

Favorieten
Vorig jaar wonnen de Blackhawks de Stanley Cup door in de finale de Lightning te verslaan met 4-2. Deze twee teams hebben wat aan kwaliteit ingeleverd maar hebben nog steeds genoeg ervaring en de klasse om ver te komen. Dit seizoen zijn de Capitals het beste team uit de gehele NHL en daarmee ook favoriet om de Stanley Cup te winnen. Toch is play-off ijshockey totaal iets anders dan spelen in de reguliere competitie. Druk, spanning, vorm en ervaring komen om de hoek kijken. Voor ons zijn de teams in het Westen ligt in het voordeel omdat zij tegen betere ploegen hebben gespeeld en dus meer weerstand hebben gehad. Een goede reden om 2/10 units te gokken op de outright odd van de Dallas Stars tegen een odd van 7.50 bij Betway.

Andere goede bookmakers om te gokken op NHL ijshockey zijn

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

Betathome

€50gratis
€50gratis
  • 50% bonus tot aan 50 euro
  • Uitgebreid assortiment

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands