NBA wedstrijden op Eerste Kerstdag 2016

Sinds het begin van de NBA is het gebruikelijk om op Eerste Kerstdag wedstrijden te spelen. De NBA wedstrijden op Eerste Kerstdag 2017 worden live uitgezonden op Ziggo Sport. In totaal zijn er vijf wedstrijden maar Ziggo Sport heeft besloten om de twee top wedstrijden, Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors en San Antonio Spurs – Chicago Bulls, uit de zenden. Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips op de belangrijkste NBA wedstrijden op Eerste Kerstdag 2016.

Cleveland Cavaliers
De Cavs zijn nog altijd met trio James, Irving en Love. Er waren geruchten dat Love naar de Thunder zou gaan om ruimte te maken voor een nieuw contract voor J.R. Smith. nba kerstZover is het uiteindelijk niet gekomen want de speler die uiteindelijk vertrok was Mozgov, hij ging naar de Lakers toe. J.R. Smith tekende een nieuw contract voor 4 jaar ter waarde van $57 miljoen. James tekende zelf een nieuw contract voor 3 jaar ter waarde van $100 miljoen. Dellavedova en Kaun vertrokken en daar kwam de ervaren Dunleavy Jr. van de Bulls voor terug. Hierdoor blijft de basis van het succes voor de Cavaliers in tact.

Golden State Warriors
De Warriors hebben sinds dit jaar naast de splash brothers (Curry en Thompson) nu een derde top speler toegevoegd aan de selectie. Kevin Durant is overgekomen van de Thunder waardoor het koppel Westbrook en Durant uit elkaar is gegaan bij OKC. Durant tekende een contract voor twee jaar ter waarde van ruim $54 miljoen. Hij drukt gelijk zijn stempel want hij is in de afgelopen 29 wedstrijden al 12x de speler geweest met het meeste aantal punten voor zijn team. Harrison Barnes vertrok naar de Mavericks om plaats te maken voor Durant. Met deze aanvulling willen de Warriors revanche voor de verloren NBA Finals van vorig jaar.

Voorspelling
Zoals vaak het geval is spelen de teams die in de NBA Finals 2016 hebben gespeeld NBA wedstrijden op Eerste Kerstdag 2016. Het is daardoor een kopie van vorig jaar, alleen speelden de Warriors toen thuis. De Warriors wonnen vorig jaar op Eerste Kerstdag met 89-83. Deze twee teams domineren de NBA de afgelopen 2,5 jaar. Zowel in 2016 als 2015 stonden deze twee ploegen in de NBA Finals. Vorig jaar wonnen de Cavaliers de finale met 4-3 terwijl in 2015 de Warriors met 4-2 te sterk waren. De verwachting is dat beide teams opnieuw in de finale komen te staan. Met name in het Oosten hebben de Cavs weinig te duchten van de andere teams.

Deze wedstrijd staat natuurlijk in het teken van de NBA Finals van vorig jaar en beide teams zijn extra gemotiveerd om deze confrontatie te winnen. Wedstrijden op eerste kerstdag hebben de beste kijkdichtheid van alle reguliere wedstrijden in de NBA. Tot nu toe speelde de Cavs 16x thuis en wist het 14 wedstrijden te winnen. Dezelfde cijfers kunnen de Warriors overleggen als het gaat in uitduels. De verwachting is dat het duel erg close zal zijn, met de Warriors als licht favoriet. In onze ogen terecht en daarom gokken we 3/10 units op een uitzege van de Warriors tegen een odd van 1.80 bij bookmaker 888 Sport.

Andere top bookmakers om te gokken op NBA wedstrijden staan hieronder gegeven. Nog geen account? Schrijf je dan gratis in en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!