NBA Finals 2017 voorbeschouwing

Op 1 juni (US tijd) gaan de NBA Finals 2017 van start tussen de Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers. Een kopie van de finales van de afgelopen twee jaar. In 2015 wonnen de Warriors met 4-2 en in 2016 wonnen de Cavaliers met 4-3. Dit jaar ondervonden beide ploegen amper tot geen tegenstand op weg naar de finale. De Warriors verloren geen enkele wedstrijd op weg naar de finale terwijl de Cavaliers maar één nederlaag moest slikken. Wie zal er uiteindelijk de Finals winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op NBA Finals 2017.

NBA Finals 2017

De NBA Finals 2017 begint op 1 juni en een eventuele wedstrijd zeven staat op het programma op 18 juni. Een compleet overzicht van alle wedstrijden uit de NBA Finals 2017 staan hieronder gegeven. Alle tijden staan gegeven in Nederlandse tijd. Alle wedstrijden zijn live te zien op Ziggo Sport.

Wedstrijd 1 op 2 juni 01:00 in Oakland
Wedstrijd 2 op 4 juni 24:00 in Oakland
Wedstrijd 3 op 8 juni 04:00 in Cleveland
Wedstrijd 4 op 10 juni 04:00 in Cleveland
Wedstrijd 5 op 13 juni 01:00 in Oakland*
Wedstrijd 6 op 16 juni 04:00 in Cleveland*
Wedstrijd 7 op 18 juni 24:00 in Oakland*

*indien nodig

Golden State Warriors
Na afloop van vorig seizoen kondigde Kevin Durant aan om als free agent te tekenen bij de Golden State Warriors. Daar was veel ophef over bij het publiek want dan zouden de Warriors een team NBA Finals 2017hebben wat helemaal onverslaanbaar zou zijn in het Westen. Normaal heeft ieder goed team uit de NBA een “big three” maar in het geval van de Warriors hebben ze nu dus vier All Star waardige spelers. Naast Curry, Thompson en Green is daar dus Durant aan toegevoegd. Met Durant zijn de Warriors niet meer zo afhankelijk van de driepunters van de Splash Brothers. Durant kan namelijk goed naar de basket gaan, maar heeft daarnaast ook een goed mid range schot. Tel daarbij de driepunters die hij kan maken en de Warriors hebben inside nu een extra wapen. Het reguliere was, onder andere door blessures, niet zo goed als vorig jaar maar in de play-offs is de ploeg nog ongeslagen. Daar waar het vorig jaar tot aan game 7 moest gaan tegen de Thunder in de finale van het Westen.

Cleveland Cavaliers
Vorig jaar wisten de Cavaliers de Finals te winnen door een 1-3 achterstand in wedstrijden goed te maken. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de NBA dat dit gebeurde. LeBron James behaalde zo zijn gedroomde kampioenschap na het terugkeren van de Miami Heat. Met terugkomst naar Cleveland, waar hij zijn carrière begon, kwam er een nieuw tijdperk bij de Cavaliers. Samen met de al aanwezige Irving en de komst van Love vormde hij een succesvol “big three” met als resultaat de titel in 2016. In de selectie is niet veel verandered. Guard Korver is toegevoegd aan de selectie en Center Mozgov is vertrokken. De basis van het team in vergelijking met de Finals NBA Finals 2017van vorig jaar is ongewijzigd. Op een slippertje na in de thuiswedstrijd tegen de Celters zijn Cavaliers geen enkel moment in de problemen gekomen op weg naar de NBA Finals 2017.

Voorspelling
Vorig jaar leek er een back-to-back titel voor de Warrios aan te komen. De ploeg stond met 3-1 voor en er was geen vuilte aan de lucht. In eigen huis kon de ploeg het vervolgens niet afmaken en in Cleveland was het ineens 3-3. De laatste en beslissende wedstrijd was defensief van beide teams erg sterk en toen kwam de zwakte van de Warriors naar boven. Als het schot van afstand niet valt, hadden de Warriors een probleem want in de paint of mid range was de ploeg niet dominant met de daarvoor beschikbare spelers. Dit jaar is dat anders met de komst van Durant. Hij kan de scorende druk van de splash brothers wegnemen wanneer het schot niet valt door inside te gaan. De enige vraag is of Durant, die nog nooit in de Finals heeft gestaan, met de druk om kan gaan. We verwachten dat het geen probleem zal zijn. Cleveland zal zeker wel één of twee wedstrijden winnen maar we denken dat ze net iets te kort komen om back-to-back kampioen te worden.

De outright odd voor de Warriors is veel te laag daarom gokken we op de asian handicap -1,5 wedstrijden tegen een odd van 1,85 bij bookmaker KroonSport.

Andere goede bookmakers om te gokken op NBA Finals 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je dan gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!