Voorbeschouwing NBA All Star Weekend 2016

Ongeveer op de helft van het seizoen ligt de NBA een week stil in verband met het All Star Weekend. De thuishaven van de Toronto Raptors, het AirCanada Centre, is dit jaar gastheer voor het All Star Weekend. Tijdens dit weekend zijn er allerlei competities zoals de Verizon Slam Dunk Competition, Foot Locker Three-Point Contest en natuurlijk de NBA All Star Game zelf. Natuurlijk kan je wedden op dit evenement en daarom geven we van gokkenopsport.com een voorbeschouwing en daar waar mogelijk tips om op te gokken.

VeriNBA allstar3zon Slam Dunk
Toch wel een van de meest spectaculaire onderdelen van het NBA All Star Weekend, de Slam Dunk competitie. De Slam Dunk competitie staat gepland in de nacht van zaterdag op zondag als vierde event van de avond. Het is een extra aanvulling op dit show weekend dat vanaf 1984 wordt gehouden. In het verleden hebben illustere namen als Michael Jorden, Kobe Bryant en Vince Carter deze competitie gewonnen. Het principe is simpel, een panel van oud spelers geeft een beoordeling van de dunks met cijfers. De spelers die na drie dunks het hoogste aantal punten heeft wint de competitie. Titelverdediger is Zach LaVine van de Minnesota Timberwolves, die de op één na jongste winnaar is van deze competitie (19 jaar). Kobe Bryant blijft hem voor, hij won de competitie toen hij 18 jaar was. LaVine mag zijn titel gaan verdedigen en hopelijk maakt hij er net zo’n show van als vorig jaar toen hij overtuigend de competitie won. LaVine moet het opnemen tegen Aaron Gordon (Orlando Magic), Will Barton (Denver Nuggets) en Andre Drummond (Detroit Pistons). Alle drie de uitdagers doen voor het eerst mee aan de Slam Dunk competitie. LaVine is de favoriet om zijn titel te verdedigen. Echter is de outright odd met 1.36 te laag om te spelen. Er kan altijd iets mis gaan bij een actie in de lucht of de bal tegen de ring duwen bij het maken van een dunk, dat we niet gokken op dit evenement.

Foot Locker Three-Point Contest
Dit is een competitie voor de schutters tijdens het NBA All Star Weekend. Deze competitie zal op zaterdag worden gehouden, voor Nederlandse begrippen in de nacht van zaterdag op zondag, en staat als derde event gepland op de avond. De contest werkt als volgt. Elke speler krijgt op vijf verschillende posities bij de 3 punt lijn een rack met vijf ballen. Wanneer een speler raak schiet, krijgt het daarvoor 1 punt per bal met uitzondering van de laatste bal in het rack. Dat is een gekleurde bal en wanneer deze raak wordt geschoten telt deze voor twee punten. Van de vijf racks is er één rack met alleen maar gekleurde ballen. Dit is het moneyball rack. Elke gescoorde bal vanaf dit rack telt voor 2 punten. De speler heeft maar 1 minuut de tijd om zoveel mogelijk ballen te schieten. Vorig jaar won Stephen Curry de wedstrijd met 27 punten en scoorde op een gegeven moment 13 ballen op rij. We gaan kijken of hij zijn titel kan prolongeren. Klay Thompson, JJ Redick, Kyle Lowry, CJ McCollum, Devin Booker, James Harden en Khris Middleton zijn de andere deelnemers. Iedereen mag een ronde schieten en de drie schutters met de hoogste score mogen het in de finale tegen elkaar opnemen in een nieuwe ronde. De score uit de eerste ronde komt dan te vervallen. Curry is favoriet om zijn titel te prolongeren. Maar zijn maatje Thompson ging vorig jaar wel als beste de finale ronde in. De outright odd voor Thompson is 5.00 en dat vinden we erg hoog. Omdat het toch een competitie is waar ritme een bepalende factor is, gokken we maar 1/10 op Thomson bij WillHill.

NBA All Star Game
Op de zondag is de NBA All Star Game het toetje van dit show weekend. De beste spelers van het Westen nemen het op tegen de beste spelers uit het Oosten in het AirCanada Centre. De eerste AllNBA allstar2 Star Game dateert al van 1951 en heeft dus een rijke historie. Fans over de hele wereld mogen kiezen welke spelers ze willen zien tijdens deze wedstrijd. De meest gekozen speler is Kobe Bryant, die voor de achttiende keer zijn opwachting maakt in een All Star wedstrijd. Bryant is bezig aan zijn twintigste NBA seizoen en neemt na dit jaar afscheid van het basketbal. Mede om deze reden is hij de meest gekozen speler met bijna 1,9 miljoen stemmen. Een prachtig podium om zijn afscheid nog meer glans te geven. Op de tweede plaats komt Stephen Curry met iets meer dan 1,6 miljoen stemmen. De startende vijf in het Westen zijn Kobe Bryant (LA Lakers), Stephen Curry (Golden State), Kevin Durrant (Oklahoma City), Kawhi Leonard (San Antonio) en Russel Westbrook (Oklahoma City). Het Oosten zal starten met Carmelo Anthony (New York), Paul George (Indiana), LeBron James (Cleveland), Kyle Lowry (Toronto), Dwyane Wade (Miami).

Het is een traditie dat in de beginfase iedereen de ruimte krijgt om zijn ding te doen en te scoren. De eindscore is dan ook altijd erg hoog met vorig jaar bijvoorbeeld 163-158 in het voordeel van het Westen. De score zal altijd dicht bij elkaar blijven en pas in het vierde kwart zal er serieus worden gespeeld. Want winnen is toch altijd wel belangrijk in de All Star Game. Het Westen is de afgelopen jaren erg dominant geweest met vier zeges in de afgelopen vijf jaar. Voor dit jaar verwachten we opnieuw dat het Westen zal winnen. Het heeft de betere starters en betere bank met onder andere Thompson, Paul, Harden en Aldridge. Daarnaast zijn er in het Oosten een aantal blessures waardoor Butler en Bosh niet kunnen spelen. Zij worden vervangen door Gasol en Horford. De odd voor een overwinning van het Westen, met eventueel overtime is 1.52 en dat vinden we aantrekkelijk genoeg om er op te gokken. We zetten 4/10 units in bij Bet-at-Home.

 

Andere top bookmakers om te gokken op basketbal zijn:

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands