Milaan – San Remo 2018 voorbeschouwing

Het eerste grote monument van dit wielerseizoen staat zaterdag 17 maart op het programma met Milaan – San Remo 2018. Na Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico gaan de renners door naar deze klassieker. De renners krijgen 291 kilometer voor de wielen en La Primavera opent daarmee het seizoen wat betreft monumenten. Het is de 109ste editie van Milaan – San Remo met zoals gebruikelijk de finish op de Via Roma met daarvoor de heuvels Cipressa en Poggio. Vorig jaar won Kwiatkowski deze koers. Lukt het hem om zijn titel te prolongeren na een goede week in Tirreno? Wij van gokken op sport geven naast tips op darts en tennis ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op Milaan – San Remo 2018.

Milaan – San Remo 2018 parcours

Deze koers laat zich niet kenmerken door het hele zware of technische parcours, maar meer door de afmatting met zijn 291 kilometer. Vanuit Milaan vertrekken de renners zuidwaarts richting de Middellandse Zee waar ze in de Passo del Turchina een berg tegenkomen van 25 kilometer, maar de stijgingspercentages liggen tussen de één en twee procent. Wanneer de renners deze berg over zijn is de koers halverwege.

Met nog wat kleine puisjes onderweg ligt de nadruk van deze koers, zoals altijd, in het laatste gedeelte wanneer de renners de CIpressa over moeten. Deze klim is 5,5 kilometer lang met een percentage van 4,1% maar het lastigste stuk heeft 9%. De finish ligt op 20 kilometer van de top. De Poggio is eigenlijk geen lastige heuvel maar omdat de renners al zoveel koers kilometer in de benen hebben is het weldegelijk een kuitenbijter van 3,7 kilometer met een percentage van 3,7%. De afdaling gaat meteen naar de finish op de Via Roma.

Milaan – San Remo 2018 deelnemers

Uiteraard is Milaan – San Remo 2018 een World Tour koers en verschijnen alle World Tour ploegen aan de start. De organisatie heeft zeven wildcards uitgereikt aan procontinentale ploegen. Onder deze link staat de complete startlijst van Milaan – San Remo 2018.

Milaan – San Remo 2018 favorieten

Vorig jaar vertrokken Kwiatkowski, Alaphillipe en Sagan op de Poggio om het vervolgens op de Via Roma te beslissen in de sprint. Kwiatkowski was Sagan net te snel af in de sprint en daarmee is meteen aangegeven dat een sprint na bijna 300 kilometer toch heel anders kan uitpakken. Het is dus aan de vluchters op de Poggio of wanneer er controle heerst in het peloton een sprint met een degelijke groep. Kwiatkowski kwam niet als kopman naar Tirreno-Adriatico maar wist hem wel te winnen na het falen van Froome en de pech van Thomas. Met de vorm van de titelverdediger zit het wel goed. Sagan heeft laten zien dat hij ook steeds beter in vorm komt door in de voorlaatste etappe van Tirreno nog tweede te worden nadat hij van fiets heeft moeten wisselen in de finale. Kristoff won twee sprints in Italië en heeft een goede ploeg om zich heen gekregen. De vraag is of hij de laatste heuvels goed kan verwerken.

We denken dat het in de finale wat te hard zal gaan voor Kristoff. We gaan daarom voor Sagan, vorig jaar zo dichtbij en mocht het weer op een sprint komen met een select groepje dan zal hij zich niet weer laten foppen.

Gokken op Milaan – San Remo 2018 doen we met 2/10 units op Sagan tegen een odd van 4.00 bij bookmaker Kroon.

Zelf gokken op Milaan – San Remo 2018? Andere goede bookmakers om te gokken op Milaan – San Remo 2018 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de aantrekkelijke welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!