Mexico

Grootmacht in de CONCACAF is Mexico. De Mexicaanse voetbalbond (Federation de Futbol Asociacion) is opgerecht in 1927 en is sinds 1929 lid van de FIFA. In 1961 werd het lid van de CONCACAF. Mexico is eigenlijk een vaste klant tijdens een WK eindronde. Met name de laatste jaren komen er ook steeds meer Mexicanen naar Europa toe en je kan merken dat het nationale elftal daar beter is door gaan spelen. In het verleden bleven de Mexicanen vaak in de eigen competitie om naar Zuid-Amerika waar het niveau toch minder hoog is in vergelijking met Europa. Plaatsing voor het WK voetbal 2018 in Rusland leverde geen enkel probleem op voor coach Juan Carlos Osorio, zelf oud international geweest. Hij mag laten zien dat de afgelopen vier jaar het Mexicaanse voetbal opnieuw is gegroeid.

Kwalificatie Mexico WK voetbal 2018

Mexico stroomde tijdens de CONCACAF kwalificatie reeks in de vierde ronde in en moest uiteindelijk twee keer in een poule spelen. Tijdens de vierde ronde won het poule A met onder andere WK voetbal 2018 MexicoHonduras waardoor Mexico door ging naar de laatste fase van de kwalificaties. In de eindpoule zaten zes landen waar de top drie zich rechtstreeks kwalificeert voor het WK voetbal 2018 in Rusland. Mexico won met overmacht de poule en was al vrij snel zeker van opnieuw een WK.

Voorgaande WK’s

Mexico heeft in het verleden twee keer het WK georganiseerd, in 1970 en 1986. Deze twee toernooien waren ook met afstand de beste toernooien van Mexico met twee keer een kwartfinale. De laatste zes WK’s op rij kwam Mexico niet verder dan de tweede ronde. Tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland komt Mexico voor de zestiende keer in actie tijdens een WK eindronde. Het wist zich maar drie keer niet te kwalificeren (1934, 1974 en 1982) terwijl het zich één keer terugtrok (1938) en eenmaal was geschorst van deelname (1990).

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Guillermo Ochoa, José de Jesús Corona, Rodolfo Cota, Héctor Moreno, Miguel Layún, Diego Reyes, Hugo Ayala, Néstor Araujo, Jesús Gallardo, Carlos Salcedo, César Montes, Andrés Guardado, Javier Aquino, Jonathan dos Santos, Jürgen Damm, Omar Govea, Uriel Antuna, Carlos Vela, Oribe Peralta, Raúl Jiménez en Hirving Lozano

Sterspeler

Hij komt eigenlijk pas net kijken in het Europese voetbal maar Lozano is wel het talent van deze Mexicaanse ploeg. Sinds dit jaar is hij in Europa actief voor PSV dat eigenlijk na jaren aanhoudende geruchten dan toch eindelijk deze jongen binnen de selectie heeft. Hij is al 22 jaar en voor een talent is dat vrij oud om dan pas naar Europa te komen maar misschien heeft deze jongen een verstandige keuze gemaakt door eerst eens drie jaar op het hoogste niveau te spelen in Mexico. Hierdoor kon Lozano vlieguren maken en kwam het in totaal uit op 120 wedstrijden voor Pachuca. Hij kan tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland laten zien wat hij waard is.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker