Luik-Bastenaken-Luik 2018 voorbeschouwing

Op zondag 22 april staat er opnieuw een monument op de wielerkalender in de vorm van Luik-Bastenaken-Luik 2018. Het zal editie nummer 104 zijn van deze Ardennenklassieker. In totaal moeten de renners 11 heuvels passeren en deze zitten vooral in het tweede deel van het parcours. Vorig jaar wist Valverde de zege te pakken door Martin te verslaan in de sprint. Lukt het hem om deze koers opnieuw te winnen? Wij van gokken op sport geven naast tips op beker en Engels voetbal ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op Luik-Bastenaken-Luik 2018.

Luik-Bastenaken-Luik 2018 parcours

In totaal zullen de renners 258 kilometer moeten afleggen om Luik-Bastenaken-Luik 2018 tot een goed einde te brengen. Net als tijdens de Amsterl Gold Race en de Waalse Pijl is het parcours nooit echt vlak in de Ardennen. De eerste genoteerde helling komt pas op 70 kilometer na start in de vorm van de Bonneure en dan is het 30 kilometer voordat de renners de ommekeer maken in Bastenaken om terug te keren naar Luik. In het tweede stuk komen de heuvels pas echt voor de wielen van de renners. De laatste klim van de dag is de Saint-Nicolas en deze komt op 5,5 kilometer van de finish. Op papier is dit de laatste klim en zal er altijd iemand proberen om weg te komen. Maar het venijn zit hem in de staart want de laatste 1,5 kilometer zijn niet genoteerd als helling maar lopen wel op met en gemiddeld stijgingspercentage van 5,5%.
Luik-Bastenaken-Luik 2018

Luik-Bastenaken-Luik 2018 deelnemers

Natuurlijk is Luik-Bastenaken-Luik 2018 een World Tour koers waardoor alle World Tour ploegen aanwezig zullen zijn bij de start. De organisatie heeft zeven wildcards uitgedeeld maar het Nederlandse Roompot ontbreekt op de lijst. Voor een compleet overzicht van alle deelnemende ploegen en renners verwijzen we naar deze link.

Luik-Bastenaken-Luik 2018 favorieten

Daniel Martin is altijd wel aanwezig bij dit monument en eindigde vorig jaar als tweede. Hij moet het niet hebben van de sprint en hij zal daarom op zeker proberen om uit het peloton weg te komen. Nibali won San Remo en kan dit parcours ook zeker aan. Wellens is een aanvaller pur sang en dat komt in deze koers goed uit want het komt zelden neer op een sprint van een peloton. Eerder een select groepje dat naar de finish gaat of een solo. Daarnaast mogen we de winnaar van de Omloop en de Amstel niet uit het oog verliezen. Toch kunnen we niet om één man heen en dat is Valverde. Hij heeft dit jaar al zoveel gewonnen dat hij altijd tot de favorieten behoort. Het parcours kent hij als zijn broekzak en weet dat hij altijd de snelste is wanneer hij met een select groepje naar de finish gaat. In Waalse Pijl lukte het net niet, maar hij doet altijd mee in de finale.

Gokken op Luik-Bastenaken-Luik 2018 doen we 2/10 units op Valverde tegen een odd van 3.00 bij bookmaker Kroon.

Goede bookmakers om te gokken op Luik-Bastenaken-Luik 2018 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!