Japan

De JFA, Japan Football Association, is opgericht in 1921 en sinds dat jaar ook lid van de FIFA. In 1954 was het bij de oprichting van de AFC betrokken. Samen met het succes van de WK kwalificaties kwamen de overwinningen in de Asian Cup. Steeds meer spelers zijn actief in Europa en daardoor is het nationale team steeds sterker geworden. De huidige bondscoach van Japan is Bahid Halilhodzic uit Bosnië. Hij heeft onder andere ervaring opgedaan in Frankrijk bij Lille, Rennes en PSG. Hij mag met Japan laten zien wat het kan tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Japan WK voetbal 2018

Tijdens de AFC kwalificaties stroomde Japan in tijdens de tweede ronde en won het op overtuigende wijze de groep met onder andere Syrië. In de derde en laatste fase van de kwalificaties kwam WK voetbal 2018 Japanhet in de poule met Saudi-Arabië en Australië terecht. Toch wist het de poule opnieuw te winnen en was het één speelronde voor het einde al zeker aan deelname aan het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voorgaande WK’s

Voetbal in Japan was van oudsher geen nationale sport waardoor Japan zich pas in 1998 voor het eerst wist te kwalificeren. In de WK’s die daarop volgde was het land altijd van de partij en was de voetbalkloof met de rest van de Aziatische landen gedicht. Japan organiseerde samen met Zuid-Korea het eerste twee landen WK in 2002. Tweemaal wist het land de groepsfase te overleven op het WK en dat zijn meteen de beste resultaten voor het land.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Eiji Kawashima, Shusaku Nishikawa, Masaaki Higashiguchi, Gen Shōji, Shintaro Kurumaya, Yūto Nagatomo, Hiroki Sakai, Tomoaki Makino, Gōtoku Sakai, Maya Yoshida, Genta Miura, Yosuke Ideguchi, Wataru Endo, Shu Kurata, Ryota Morioka, Hotaru Yamaguchi, Makoto Hasebe, Kazuki Nagasawa, Genki Haraguchi, Kenyu Sugimoto, Takashi Inui, Yuya Kubo, Shinzo Koroki, Yuya Osako, Takuma Asano, Shinji Kagawa en Shinji Okazaki.

Sterspeler

Nederland zag voor het eerst de Japanse talenten in de Eredivisie met Ono en Honda. Sinds dat moment zijn er steeds meer Japanse spelers naar Europa gegaan en spelen ze nu in verschillende competities. Sterspeler van dit team is toch wel Shinji Kagawa. De middenvelder was weergaloos tijdens zijn eerste periode bij Borussia Dortmund maar kon de stap naar de premier league niet maken. Manchester United verkocht hem weer terug naar Borussia Dortmund en daar haalt hij weer zijn oude niveau. Lukt het hem met Japan om de tweede ronde te halen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland?

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker