Iran

De FFIRI, Football Federation of Iran, bestaat sinds 1920 en is sinds 1948 lid van de FIFA. Het maakt sinds 1954 deel uit van de AFC. Het plaatst zich niet zo vaak voor een WK maar het land heeft genoeg Aziatische kampioenschappen gewonnen in het verleden. Iran was al snel geplaatst voor het WK voetbal 2018 in Rusland na een bijzonder goede reeks in de kwalificaties. Bondscoach van Iran is Carlos Queiroz die in het verleden onder andere werkzaam was als bondscoach bij Portugal en Real Madrid.

Kwalificatie Iran WK voetbal 2018

Tijdens de AFC kwalificaties is Iran nooit in de problemen gekomen en heeft het geen enkele wedstrijd verloren. Tijdens de tweede fase wist het makkelijk de groep te winnen met zes WK voetbal 2018 Iranoverwinningen en twee gelijke spelen. In de laatste fase van de kwalificaties kwam het terecht in een poule met onder andere Zuid-Korea. Maar opnieuw was het geen enkel probleem om de poule te winnen met zes overwinningen en vier gelijke spelen

Voorgaande WK’s

Het zal de vijfde WK deelname worden van Iran. De eerste keer was in 1978 tijdens het WK in Argentinië. Daarna wist het land zich nog te kwalificeren voor de toernooien in 1998, 2006 en 2014. Nog nooit wist Iran de groepsfase op een WK te overleven waardoor het altijd na de eerste ronde naar huis toe kon. Het land heeft zich niet altijd kunnen plaatsen voor het WK omdat het meerdere malen is uitgesloten van deelname vanwege de politieke inbreng in het voetbal.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Alireza Beiranvand, Mohammad Rashid Mazaheri, Amir Abedzadeh, Vouria Ghafouri, Jalal Hosseini, Milad Mohammadi, Morteza Pouraliganji, Rouzbeh Cheshmi, Ramin Rezaeian, Saeid Aghaei, Ehsan Hajsafi, Saeid Ezatolahi, Saman Ghoddos, Omid Ebrahimi, Vahid Amiri, Ali Karimi, Akbar Imani, Alireza Jahanbakhsh, Ashkan Dejagah, Ahmad Abdollahzadeh, Mehdi Torabi, Karim Ansarifard, Reza Ghoochannejhad, Mehdi Taremi, Kaveh Rezaei en Sardar Azmoun.

Sterspeler

Ongetwijfeld het grootste talent bij de selectie van Iran is Sardar Azmoun. Hij is nog altijd maar 22 jaar maar speelt al ruim vier jaar in Rusland. Hij begon bij Rubin Kazan, ging voor een jaar naar Rostov om uiteindelijk weer terug te keren naar Rubin Kazan. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al 30 interlands achter zijn naam en wist hij 22 keer te scoren. Natuurlijk is het record van Daei met 109 doelpunten nog ver weg maar gezien zijn leeftijd zou hij wel eens dichtbij kunnen komen. We verwachten dat hij wel wat kan laten zijn tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker