IJsland

De KSI (Knattspyrnusamband Islands) is opgericht in 1947 en is ook sinds dat jaar lid van de FIFA. Bij de oprichting van de UEFA is IJsland lid geworden van de confederatie in 1954. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is gevestigd in de hoofdstad Reykjavik. Na het debuut op het afgelopen EK in Frankrijk twee jaar geleden maakt het land nu ook zijn debuut op een mondiale eindronde. Bondscoach Heimir Hallgrimsson mag voor het eerst in de geschiedenis IJsland leiden op een WK.

Kwalificatie IJsland WK voetbal 2018

Tijdens de WK kwalificatiereeks in de UEFA confederatie kwam IJsland in groep I terecht met onder andere Kroatië, Oekraïne en Turkije. IJsland won de groep door twee punten meer te pakken WK voetbal 2018 IJslanddan naaste concurrent Kroatië. Met zeven overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen wist het land zich te plaatsen voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voorgaande WK’s

Daar kunnen we vrij kort over zijn want voor de eerste keer in de geschiedenis plaatst IJsland zich voor een WK eindronde.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Hannes Thor Halldorsson, Ingvar Jónsson, Oegmundur Kristinsson, Birkir Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Kari Arnason, Hjörtur Hermannsson, Diego Jóhannesson, Ari Skulason, Johann Berg Gudmundsson, Birkir Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Rúnar Már Sigurjónsson, Aron Gunnarsson, Elmar Bjarnason, Emil Hallfredsson, Kolbeinn Sigthorsson, Alfred Finnbogason Kjartan Finnbogason en Jon Dadi Boedvarsson

Sterspeler

Gylfi Sigurdsson maakte afgelopen zomer de overstap van Swansea City naar Everton voor een mega bedrag en heeft daar zeker in het begin van het seizoen moeite mee gehad. Toch is hij een uitstekende middenvelder met aanvallende kwaliteiten. Hij is verantwoordelijk voor alle vrije trappen en corners en kan met een prachtige steekpass iemand vrij voor de keeper zetten. Lukt het IJsland om na het sprookje van het EK 2016 opnieuw te stunten tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland?

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker