Grand Slam of Darts 2020 voorbeschouwing

Van 16 tot en met 24 november staat het volgende grote dart toernooi op het programma in de vorm van de Grand Slam of Darts 2020. Een toernooi waar zoals gebruikelijk zowel PDC als BDO spelers aanwezig zijn. Vorig jaar won Price het toernooi en de Eric Bristow Trophy. Hoe zal het dit jaar gaan? Lukt het Van Gerwen om weer eens een toernooi te winnen of blijft hij in zijn huidige dip? Wij van gokken op sport geven naast tips op ATP Tennis en Eredivisie voetbal een voorbeschouwing en tips om te gokken op Grand Slam of Darts 2020.

Grand Slam of Darts 2020 format & deelnemers

Vanwege de corona pandemie konden dit jaar niet alle toernooien gespeeld worden waardoor de kwalificatieprocedure van de Grand Slam of Darts 2020 dit jaar ook anders is. In plaats van acht BDO spelers zijn er dit jaar maar twee uitgenodigd en dat zijn de BDO wereldkampioenen bij de mannen (Warren) en vrouwen (Suzuki). Alle andere spelers hebben zich via PDC toernooien, ook geïmproviseerde toernooien als de PDC Home Tour events, weten te plaatsen. Hierdoor zijn er 32 spelers actief op dit toernooi verdeeld over acht groepen. Hieronder staan de acht groepen van de Grand Slam of Darts 2020

Group A
(1) Michael van Gerwen
Joe Cullen
Gabriel Clemens
Adam Hunt
Group B
(8) Gary Anderson
Simon Whitlock
Ryan Searle
Adam Gawlas
Group C
(4) Michael Smith
Krzysztof Ratajski
Jose De Sousa
Lisa Ashton
Group D
(5) Rob Cross
Dave Chisnall
Luke Humphries
Justin Pipe
Group E
(2) Peter Wright
Ian White
Devon Petersen
Dirk van Duijvenbode
Group F
(7) James Wade
Glen Durrant
Jermaine Wattimena
Damon Heta
Group G
(3) Gerwyn Price
Jonny Clayton
Ryan Joyce
Mikuru Suzuki
Group H
(6) Nathan Aspinall
Dimitri vd Bergh
Ricky Evans
Wayne Warren

De groepswedstrijden gaan via een bets of 9 legs format en de beste twee spelers uit de groep komen in de knockoutfase van het toernooi terecht. De eerste van groep A speelt tegen de tweede uit groep B, de eerste van groep C tegen de tweede van groep D, etc. Groepen A, B, C en D zitten in de bovenste helft van het knockout schema en kunnen pas in de finale tegen een speler uitkomen uit groep E, F, G en H.

Grand Slam of Darts 2020 prijzengeld

Net als vorig jaar zal het prijzengeld van de Grand Slam of Darts 2020 £550.000 bedragen en hier is te zien hoe dat per ronde en plaats in de groep is uitgespreid.

Winnaar £125,000
Runner-up £65,000
Halvefinalisten £40,000
Kwartfinalisten £20,000
Laatste 16 £10,000
Groepswinnaar bonus £3,500
Derde in groep £7,500
Vierde in groep £4,000

Grand Slam of Darts 2020 favorieten

Van Gerwen won de Grand Slam of Darts voor het laatst in 2017, de afgelopen jaren was Price de winnaar. Wright stond de afgelopen drie jaar twee keer in de finale. We moeten toch wel concluderen dat Van Gerwen geen favoriet is voor deze titel. Hij is nog altijd te veel bezig met zijn materiaal en mist daardoor het vertrouwen wat hij als speler nodig heeft om goed te kunnen presteren. Ook het ontbreken van het publiek lijkt hem parten te spelen. Price won twee weken geleden het World Cup of Darts voor landenteams en is dus nog altijd goed in vorm. Hij zal ook met vertrouwen dit toernooi ingaan en dat is voor ons de reden om voor hem te gaan.

Gokken op Grand Slam of Darts 2020 doen we met 1/10 unit op Price tegen een odd van 4.50 bij bookmaker Lucky Sports.

Zelf gokken op Grand Slam of Darts 2020 maar nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker