Grand Slam of Darts 2018 voorbeschouwing

Komend weekend staat het Grand Slam of Darts 2018 voor de deur dat een week zal duren met de finale op 18 november. Een uniek toernooi waar zowel PDC als BDO spelers aan deelnemen. In het verleden zijn er vele BDO spelers geweest die zich wel kwalificeerde maar weigerde om voor de andere bond te spelen. Het is een toernooi dat de PDC organiseert en BDO spelers uitnodigt. Vorig jaar won Van Gerwen zijn derde Grand Slam of Darts titel door Wright in de finale te kloppen. Gaat hij zijn vierde titel pakken? Wij van gokken op sport geven naast tips op Formule1 en WTA tennis een voorbeschouwing en tips om te gokken op Grand Slam of Darts 2018.

Grand Slam of Darts 2018 loting

Het toernooi duurt ruim een week en dat komt omdat we met een groepsfase spelen. Er zijn acht groepen (A tot en met H) met ieder vier spelers. Spelers plaatsen zich door andere toernooien te winnen of finales te spelen. Dat gaat van het UK Open tot aan de Masters en zelfs de winnaars van de World Cup of Darts. Mocht een speler meerdere toernooien hebben gewonnen worden de toernooien van de European tour gebruikt om andere spelers te laten kwalificeren. Mocht er nog plaatsen over zijn dan is er een PDC kwalificatie toernooi. Voor de BDO zijn vier plekken beschikbaar gemaakt. De loting is geweest en de volgende groepen zijn ingedeeld:

Groep A Groep B Groep C Groep D
Van Gerwen Smith Wade Anderson
Clayton Van Barneveld Brown White
Murnan Ratajski Webster Hine
Robson Smith-Neale Harms Unterbuchner

 

Groep E Groep F Groep G Groep H
Wright Whitlock Suljovic Cross
Hopp Price Bunting Van den Berg
Payne Gilding Schindler Searle
Williams Durrant Mitchell McGeeney

 

Grand Slam of Darts 2018 speelschema & format

In de groepsfase gaan de wedstrijd over een first to 5 legs principe en het groepshoofd neemt het in de eerste wedstrijd op tegen de onderste speler in de poule. De winnaars van de eerste wedstrijd ontmoeten elkaar in de tweede wedstrijd om vervolgens de derde wedstrijd te spelen tegen de speler waar nog niet tegen is gespeeld. De top twee van iedere groep plaatst zich voor de tweede ronde en zal gaan over een first to 10 legs format. De winnaar van groep A speelt tegen de nummer twee van groep B en zit in het bovenste gedeelte van het schema met groepen C en D. Van Gerwen kan tot de finale niemand tegenkomen uit groep E tot en met H. Vanaf de kwartfinale tot en met de finale spelen de heren om een first to 16 legs format.

Grand Slam of Darts 2018 prijzengeld

Met in totaal £450.000 aan prijzengeld valt er veel te verdienen voor de spelers. De verdeling van het prijzengeld is als volgt:

Winnaar £110.000
Finalist £55.000
Halve finalist £28.500
Kwart finalist £16.000
Tweede ronde £10.000
Derde in groep £5.000
Vierde in groep £3.000
Winnaar groep £2.500
9 dart finish £25.000

Grand Slam of Darts 2018 favorieten

Van Gerwen is bij de start van het toernooi altijd de favoriet en dat is hier niet anders. Toch verloor hij afgelopen weekend opnieuw vroegtijdig tijdens de World Series Finals van Raymond van Barneveld. Een tegenstander waarvan hij toch veel van verliest omdat Barney met namen tegen Van Gerwen zich extra kan opladen en motiveren. Een mogelijke clash in de tweede ronde behoort tot de mogelijkheden en dat is voor ons toch wel iets om rekening mee te houden. Het bovenste gedeelte van het schema is wel het sterkste want daar zit ook Anderson in. We gaan daarom voor een speler aan de onderkant van het schema en dat is Wright. Hij heeft tot aan de finale een vrije eenvoudige route en vanaf dat punt is alles mogelijk.

Gokken op Grand Slam of Darts 2018 doen we met 1/10 unit op Wright tegen een odd van 10.00 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op Grand Slam of Darts 2018? Hieronder staan een aantal goede bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!