Grand Prix Spanje 2016 voorbeschouwing

Rosberg wist de Grand Prix van Rusland op zijn naam te schrijven en won daarmee ook de vierde race van dit jaar. Dit weekend is de Grand Prix Spanje 2016 en staat in het teken van Max Verstappen die zijn overstap heeft gemaakt naar het team van Red Bull en het stoeltje van Kviat overneemt. Kviat rijdt vanaf nu voor Toro Rosso en dat mag toch als een degradatie worden gezien. We denken dat Red Bull deze actie heeft ondernomen omdat er geruchten waren dat Mercedes en Ferrari serieuze interesse hebben in Verstappen. Om deze teams voor te zijn heeft Red Bull eieren voor zijn geld gekozen en nu al promotie gegeven aan Verstappen.

Circuit
De Grand Prix van Spanje zal worden verreden op het circuit de Barcelona-Catalunya. In totaal moeten de coureurs 66 ronden afleggen. Elk rondje heeft en afstand van 4,655 kilometer waardoor er in totaal 307,104 kilometer wordt afgelegd. De snelste ronde is in 2008 vastgelegd voor Kimi Raikkonen in een tijd van 1:21,670. Het circuit heeft een heel lang recht stuk in sector 1 waar met name de power van de motor plus DRS het verschil zullen maken.

Circuit Spanje

Favorieten
Vorig jaar wist Rosberg de Grand Prix van Spanje te winnen en gezien zijn sterke opening van het seizoen geven we hem de beste kans dit weekend. Vorig jaar werden de Red Bull wagens zevende en tiende en dat was met name omdat het motorisch achterliep ten opzichte van Mercedes, Ferrari en Williams. Waar Williams dit jaar wat minder is moet daardoor een kans liggen voor Verstappen om een plek in de top 6 te pakken. Toch zal het afwachten zijn hoe snel hij de aanpassing heeft weten te maken met zijn nieuwe wagen. Hij heeft twee dagen in de simulator gezeten om te wennen aan de wagen. Toch is het altijd maar afwachten hoe de wagen in het echt reageert.

We gokken 3/10 units op een overwinning van Rosberg tegen een odd van 2.20 bij bookmaker WillHill. En Verstappen to finish top 6 met 3/10 units tegen een odd van 1.83 ook bij bookmaker WillHill.

Andere top bookmakers om te gokken op Formule1 zijn

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands