Grand Prix Mexico 2016 voorbeschouwing

Nog drie races zijn er te gaan en Grand Prix Mexico 2016 staat komend weekend op het programma. Afgelopen weekend zagen we Hamilton de Grand Prix Verenigde Staten 2016 op zijn naam schrijven. Aangezien Rosberg als tweede over de finish kwam blijft hij nog altijd aan kop van het WK klassement, en zelfs met ruime voorsprong. Gaat Hamilton de druk op Rosberg vergroten door opnieuw te winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op Grand Prix Mexico 2016.

Circuit
De officiele naam van het circuit van de Grand Prix Mexico 2016 is Autodromo Hermanos Rodriguez. Het circuit is vernoemd naar twee Mexicaanse broers Ricardo en Pedro die beide Formule1 coureurs waren in het verleden. Sinds 1973 staat de Grand Prix Mexico al op de Formule1 kalender. De totale lengte van één rondje is iets meer dan 4,3 km. De coureurs moeten in totaal 71 ronden afleggen waardoor de totale afstand iets meer dan 305 km zal zijn. Vorig jaar zette Rosberg de snelste tijd neer en dat is opvallend want normaal stamt het baanrecord uit een tijd dat er nog geen begrenzers waren. Hoogteverschillen zijn er eigenlijk amper op dit circuit dat gekenmerkt wordt door lange rechte stukken. Een goed circuit voor de wagens met de beste krachtbronnen dus.

circuit-gp-mexico

Favorieten
Vorig jaar won Rosberg deze race en mocht hij dit jaar winnen dat zet hij een reuze stap richting de WK titel. Toch zal er voor Rosberg geen noodzaak zijn om te winnen. Als hij maar direct achter Hamilton over de finish komt is zijn voorsprong genoeg om aan het einde de WK titel te pakken. Afgelopen grand prix zagen we Verstappen uitvallen met motorpech. Zijn Renault motor en zal een nieuwe krijgen tijdens deze grand prix. Gelukkig voor het team wist Raikkonen de finish ook niet te halen waardoor het geen terrein verloor in de constructeurs kampioenschap tegenover Ferrari.

Voor ons is opnieuw Hamilton de favoriet, en dat is met name omdat Rosberg aan drie tweede plekken ook genoeg heeft om het kampioenschap te pakken. We gokken 2/10 units op een zegen van Hamilton tijdens de Grand Prix Mexico 2016 tegen een odd van 2.00 bij bookmaker WillHill.

Andere top bookmakers om te gokken op de Grand Prix Mexico2016 staan hieronder gegeven. Nog geen account bij deze bookmakers? Maak dan snel een gratis account aan.

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands