Grand Prix Japan 2016 voorbeschouwing

Na een spectaculaire race in Maleisië is het nu de beurt aan de grand prix Japan 2016. Ricciardo wist vorige week ploeggenoot Verstappen voor te blijven waardoor Red Bull op 1 en 2 eindigde. Hamilton verloor kostbare punten ten opzichte van Rosberg door een ontplofte motor. Vorig jaar eindigde deze grand prix in een overwinning voor Hamilton. Pakt hij dit jaar opnieuw de zege en verkleint hij het gat met Rosberg? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op grand prix Japan 2016.

Circuit
De grand prix Japan 2016 wordt verreden op het Suzuka International Racing Course. Het circuit wat sinds 1987 op de kalender staat van de Formule1. De lengte van het circuit is iets meer dan 5,8km en de coureurs moeten in totaal 53 ronden afleggen. Hierdoor zal de totale raceafstand iets meer dan 307km bedragen. Het is een circuit met veel bochten, 18 in totaal, afgewisseld met twee vrij lange stukken. Er zitten behoorlijk wat hoogtemeters in dit circuit. Na het rechte stuk op start / finish heeft het circuit een hoogte van 54 meter boven zeeniveau. Het hoogste punt ligt op bijna 95 meter vlak na bocht 16.

circuit-japan

Favorieten
Tijdens de vorige grand prix waren externe factoren verantwoordelijk dat er maar één Mercedes de finish en het podium haalde. Rosberg moest zich van ver terug knokken in de race na een doldwaze actie van Vettel. Terwijl Hamilton de pech had dat zijn motor opnieuw ontplofte, de zoveelste dit jaar. Van alle Mercedes motoren heeft Hamilton de pech gehad dat ze allemaal bij hem tot ontploffen kwamen. Hij spreekt er zelf over alsof het dit jaar gewoon niet zo mag zijn dat hij opnieuw de WK titel pakte. Deze woorden vielen wat verkeerd en het Mercedes team liet meteen weten dat er absoluut geen spraken is van sabotage binnen het team. Iets wat Hamilton ook niet bedoelde, maar dat het gewoon brute pech is. Toch is dit circuit gemaakt voor de Mercedes wagen. Rosberg is nu de favoriet geworden om de WK titel te winnen. Met nog maar 5 grand prix te gaan is de voorsprong van Rosberg 23 punten. Toch zal Hamilton zich er niet zomaar bij neerleggen en wij denken dat hij terug zal slaan met een overwinning. We gokken 3/10 units dat Hamilton de grand prix Japan 2016 wint tegen een odd van 2.10 bij bookmaker Bwin.

Andere top bookmakers om te gokken op de Grand Prix Japan 2016 staan hieronder gegeven. Nog geen account bij deze bookmakers? Maak dan snel een gratis account aan.

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands