Grand Prix China 2016 voorbeschouwing

Komend weekend start de derde race van het seizoen met de Grand Prix China. Twee weken geleden in Bahrein wist Rosberg zijn tweede zege van dit jaar, en vijfde op een volgende zege, te behalen. Kan wereldkampioen Hamilton het tij keren door een overwinning te boeken in China en gaat Verstappen weer in de punten finishen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op de Grand Prix China 2016.

Circuit
Het Shanghai International Circuit heeft van alles wat. Zo zijn er twee lange rechte stukken waar de DRS actief zal zijn, en dus het vermogen om de hoek komt kijken. En er is een tussenstuk waarbij de wegligging van de wagen belangrijk is. In totaal moeten de coureurs 56 ronden afleggen van 5,451 km wat in totaal neer zal komen op 305,066 km. De snelste ronde staat nog altijd op naam van Michael Schumacher met een tijd van 1:32,238. Deze tijd zette hij de eerste keer dat de Formule1 in Shanghai kwam voor een Grand Prix, in 2004.

Circuit GP China

Kwalificatie
Na de Grand Prix van Australië was er al discussie omtrent de nieuwe kwalificatie procedure, de zogenaamde afvalrace. Eerst kwam er het nieuws dat er meteen zou worden terug gegaan naar het 2015 model maar uiteindelijk besloot de FIA het toch nog één keer te proberen bij de Grand Prix Bahrein. Nu is uiteindelijk de kogel door de kerk en gaat de Formule1 definitief terug naar het kwalificatiesysteem van 2015. Dit heeft wel als nadeel dat alle deelnemers aan Q3 op de banden moeten starten die zij gebruikt hebben tijdens Q3. Terwijl iemand die op Q2 is blijven hangen, maar wel 11e staat, vrij is om te kiezen welke banden hij gebruikt voor de start. De coureurs die in Q3 een tijd hebben neergezet met supersofts, zullen moeten starten op supersofts en naar verwachting binnen 6 ronden de pitstraat in moeten voor een bandenwissel. Interessant om te zien welke coureur ervoor kiest om genoegen te nemen met een mindere plek bij de start ten opzichte van een langere eerste run tijdens de race. Deze bandenregel komt te vervallen wanneer het regent tijdens de kwalificatie. Dan is iedereen vrij om te kiezen op welke banden ze gaan starten.

Favorieten
Vorige week was Hamilton opnieuw slecht weg tijdens de start en kon dat in de race niet meer goedmaken. Het was de tweede keer dat Hamilton teleurstelde en niet goed bij de les was. In Shanghai heeft hij goede herinneringen want hij won deze Grand Prix al 3x eerder, waaronder vorig jaar. Inmiddels is zijn achterstand al 27 punten na twee races. Een compleet overzicht van de stand zie je hier. Na deze twee teleurstellingen kwam afgelopen dagen een derde bij. Hamilton heeft zijn versnellingsbak gewisseld en moet vijf plaatsen inleveren tijdens de start. Vorig jaar wist Max Verstappen de finish niet te halen, dat was nog in de tijd van zijn desastreuze 2015 start. Het grotere vermogen wat hij nu heeft met zijn 2016 wagen komt tijdens dit soort circuit zeer goed uit. Alonso startte niet in de GP Bahrein omdat hij nog moest herstellen van zijn zware crash tijdens de GP Australie. De vraag is of hij voor dit weekend wel fit genoeg is om te starten. Anders wordt zijn plaats opnieuw ingenomen door de Belg Stoffel Vandoorne.

Andere top bookmakers om te gokken op Grand Prix China 2016 zijn

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands