Grand Prix Bahrein 2016 voorbeschouwing

Komend weekend start de tweede race van de seizoen met de Grand Prix Bahrein. Van het stratencircuit in Melbourne naar het racecircuit van Bahrein. Daarnaast zien we weer het oude (vertrouwde) kwalificatiesysteem terugkeren na de mislukte nieuwe methode in Australië. Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op de Grand Prix Bahrein 2016.

Circuit
Het Bahrain International Circuit is een echt racecircuit wat wil zeggen dat het geen openbare weg is wanneer er geen races worden verreden. Het circuit kenmerkt zich door de lange rechte stukken en de auto’s met vermogen zullen hier in het voordeel zijn ten opzichte van de wagens met meer wegligging. De lengte van het circuit is 5,412km en de coureurs moeten 57 ronden afleggen, wat neerkomt op een totaal van 308,238km. De snelste rondetijd staat op naam van Pedro de la Rosa met 1.31,447 van 2005. De verwachting is niet dat dit record zal sneuvelen omdat de Formule1 wagens toen nog over meer vermogen beschikte.

Circuit Bahrein

Nabeschouwing GP Australië
Tijdens de GP van Australië zagen we dat Ferrari iets dichter in de buurt van Mercedes is gekomen maar dat Mercedes altijd nog baas is. De verwachting is dat op een circuit waar vermogen belangrijker is dan weglegging Mercedes helemaal heer en meester zal zijn. Het enige wat roet in het eten kan gooien is de start. Maar zelfs daarin zagen we dat Hamilton, ondanks een hele zwakke start, nog tweede wist te worden. Sinds dit seizoen mogen de coureurs nog maar één koppeling gebruiken tijdens de start, voorheen mochten de coureurs altijd gebruik maken van een tweede koppeling. Hierdoor zal de start nog meer neerkomen op gevoel, wat de echte getalenteerde rijder ten goede komt. Vorig jaar wist Hamilton deze race te winnen en hij heeft zeker iets goed te maken na zijn matige start van het seizoen waarin zijn ploeggenoot Rosberg een foutloze race aflegde en er met de overwinning vandoor ging.

Het is afwachten in hoeverre Alonso hersteld is van zijn enorme crash nadat hij achter tegen de wagen van Gutierrez klapte en vervolgens twee keer werd gelanceerd. Uiteindelijk stapte hij, zo op het oog, ongedeerd uit zijn wagen. Dan was er nog het Verstappen / Sainz verhaal. Sainz ging als eerste wisselen van banden terwijl dat normaal gesproken de eerste bandenwissel voor de best geklasseerde rijder van het team is, en dat was in dit geval Verstappen. Hierdoor liep alles in de soep wat over de boardradio door Verstappen met flink wat gevloek en getier duidelijk maakte. Naar verluidt is alles weer koek en ei, maar dat is het natuurlijk niet. Na het NO!! van Verstappen vorig jaar en deze actie van Sainz lijken de twee niet meer op elkaar te hoeven rekenGP Bahrein Logoen. Dit kan nog wel eens tot verhitte confrontaties leiden tijdens andere races. Wat al wel duidelijk was is dat met de nieuwe Ferrari motor, weliswaar van 2015, het team veel kracht heeft gewonnen ten opzichte van vorig jaar.

Nieuwkomer Team Haas wist met een zesde plaats van Grosjean tijdens zijn debuut meteen in de punten te rijden. Wat natuurlijk een geweldig succes is voor het Amerikaanse team. Coureurs Palmer en Wehrlein wisten in hun eerste Formule1 race uit te rijden, dat lukte Haryanto niet. We zullen zijn of hem dat bij de Grand Prix Bahrein wel lukt.

Favorieten
De Grand Prix Bahrein is een Grand Prix die normaal gesproken toonaangevend is voor de rest van het seizoen. Het is een circuit wat veel meer power vraagt ten opzichte van Melbourne. De afgelopen jaren was de winnaar van deze race altijd de latere wereldkampioen. Tijd voor Hamilton, de winnaar van de vorige twee edities, om de plooitjes van Melbourne glad te strijken. We verwachten een overwinning van Hamilton en we gokken 5/10 units op de outright odd tegen 1.91 bij bookmaker WillHill.

Andere top bookmakers om te gokken op Formule1 zijn

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands