Grand Prix Azerbeidzjan 2017 voorbeschouwing

Op 25 juni staat de Grand Prix Azerbeidzjan 2017 op het programma. De Grand Prix had vorig jaar nog de naam van Europa. Vorig jaar is het Formule1 circus voor het eerst in de geschiedenis van start gegaan in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Op weg naar zijn kampioenschap pakte Rosberg vorig jaar de overwinning. Pakt Mercedes opnieuw de zege in Baku? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Grand Prix Azerbeidzjan 2017.

Grand Prix Azerbeidzjan 2017 circuit

De naam van de grand prix mag dan zijn gewijzigd maar het circuit is nog altijd hetzelfde. Een circuit dat de coureurs door de straten van Baku zal leiden. Rosberg zette hier vorig jaar de snelste tijd neer met 1:46,485 maar daar gaan we met zekerheid onder duiken. Het is best een lang circuit van niet iets meer dan 6km en de coureurs moeten in totaal 51 ronden afleggen om aan een totaal van iets meer dan 306km te komen. Het circuit is erg vlak met uitzondering van het laatste gedeelte in sector twee. Tussen bocht 8 en 16 overbruggen de coureurs een hoogteverschil van ongeveer 27 meter.
Grand Prix Azerbeidzjan 2017

Grand Prix Azerbeidzjan 2017 favorieten

In Canada pakte Mercedes zijn revanche voor een teleurstellende optreden in Monaco. Beide auto’s finishte in de top 2 terwijl Ferrari genoegen moest nemen met plaats 4 en 7. Daarmee pakte Mercedes de leiding weer over van Ferrari in het gevecht om de constructeurstitel. Vettel voert de ranglijst nog wel aan in de WK stand en heeft 12 punten voorsprong op Hamilton. Vorig jaar was het gat ten opzichte van Rosberg en Vettel in Baku erg groot. Hamilton had problemen in de kwalificatie en moest op plaats 10 beginnen. Uiteindelijk kwam hij nog als vijfde over de streep. Verstappen had in Canada opnieuw een weergaloze start maar had daarna accuproblemen en kon de grand prix niet uitrijden. Vorig jaar eindigde hij als achtste op een circuit waar, met uitzondering van het laatste gedeelte van sector 2, het vooral om de snelheid van de motor gaat. Het zou ons dan ook niet verbazen als Force India of Williams het beter gaat doen dan Red Bull.

Dit seizoen heeft nog geen enkele coureur twee keer op rij een race gewonnen. We denken dat dit nu wel het geval zal zijn in het geval van Hamilton. Hij zal een boost hebben gekregen van Canada en het momentum ligt aan zijn kant. We gokken 3/10 units dat Hamilton de Grand Prix Azerbeidzjan 2017 wint tegen een odd van 1.91 bij bookmaker KroonSport.

Andere goede bookmakers om te gokken op Grand Prix Azerbeidzjan 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de aantrekkelijke welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!