Grand Prix Australië 2017 voorbeschouwing

In het weekend van 24 tot en met 26 maart begint het Formule1 seizoen weer in Melbourne met de Grand Prix Australië 2017. Rosberg wist vorig jaar te winnen en zette daarmee de eerste stap richting zijn wereldtitel. De Duitser is inmiddels gestopt na het behalen van de wereldtitel en dus krijgen we een nieuwe winnaar ten opzichte van vorig jaar. Wie volgt Rosberg op? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op Grand Prix Australië 2017.

Grand Prix Australië 2017 circuit

Het stratencircuit van Melbourne is de eerste grand prix van het nieuwe Formule1 seizoen. Het Melbourne Grand Prix Circuit ligt om het Albert Park Lake heen en heeft een totale lengte van iets meer dan 5,3 km. In totaal moeten de coureurs 58 rondjes afleggen en daarmee komt het totaal aantal kilometers op iets meer dan 307. Ondanks de bredere wielen en haaienvin op de auto’s zien we het baanrecord van Schumacher, dat 1:24,125 is, nog steeds buiten bereik zijn. De bolides zijn wel sneller geworden en de motoren brullen harder in vergelijking met vorig jaar, maar de topsnelheid uit 2004 blijft nog ver buiten bereik. Er zit weinig tot geen hoogteverschil in dit circuit, dat gebaad is bij hoge topsnelheden en minder bij mechanische grip.
Grand Prix Australië 2017

Grand Prix Australië 2017 favorieten
Het is de eerste grand prix van het jaar en iedereen is in spanning of de andere teams het Mercedes dit jaar lastig kunnen maken. Tijdens de testdagen op het Circuit van Barcelona lijkt dit wel het geval te zijn. Toch moeten we niet vergeten met name Ferrari vorig jaar tijdens de testdagen goed mee kon met Mercedes, maar uiteindelijk vanaf de eerste grand prix kansloos was tegen Mercedes. Dat kan zomaar opnieuw het geval zijn, want Mercedes maakte als geen ander de meeste rondjes tijdens de testdagen en had als team de minste problemen.

Verstappen eindigde hier vorig jaar op de tiende plek maar dat was nog in de Torro Rosso. Nu verwachten we hem minimaal bij de top 6 samen met Ferreri en Mercedes. De snelheid was er wel tijdens de testdagen maar er waren toch ook problemen met de turbo van de nieuwe Red Bull bolide. De ploeg met de meeste problemen tijdens de testdagen in Barcelona was team McLaren. Alonso kon amper een sessie afwerken die grand prix waardig was qua tijdsduur en had toch wel heel veel problemen met de Honda motor. We verwachten zeker in het eerste gedeelte van dit jaar geen wonderen van McLaren, en het is maar de vraag of ze bij de eerste grand prix de finish halen.

De verrassing dit jaar kan wel eens van team Renault komen. Hulkenberg maakte een goede indruk tijdens de testdagen en de wagen hield goed stand. Hulkenberg is daarnaast een zeer attractieve coureur en bijzonder gemotiveerd om bij zijn nieuwe team te laten zien wat hij kan.

Voor de Grand Prix Australië 2017 verwachten we opnieuw dat Mercedes met de zege aan de haal zal gaan. De beste indruk tijdens de testdagen en ze hebben vast nog wel iets achter de schermen weten te houden waardoor de auto nog een stukje harder kan. Hamilton is dit seizoen overduidelijk de kopman bij Mercedes. Bottas zal zich moeten schikken in zijn bijrol waar het team vorig jaar met Rosberg bestond uit twee kopmannen. We zien Hamilton deze race winnend afsluiten en goed aan het seizoen beginnen. We gokken 3/10 units dat Hamilton de Grand Prix Australië 2017 op zijn naam schrijft tegen een odd van 2.20 bij bookmaker Bwin.

Andere top bookmakers om te wedden op Grand Prix Australië 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Maak dan gratis een account aan en profiteer van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!