Grand Prix Abu Dhabi 2016 voorbeschouwing

De laatste grand prix van het jaar is de Grand Prix Abu Dhabi 2016 en zal tevens de beslissing brengen over wie er zich wereldkampioen mag noemen. Twee weken geleden won Hamilton de grand prix van Brazilië maar eindigde Rosberg opnieuw als tweede. Hierdoor ligt de Duitser nog altijd op koers om voor het eerst in zijn loopbaan wereldkampioen te worden. Verstappen maakte grote indruk in de regen van Sao Paulo en kwam uiteindelijk als derde over de streep. Pakt Rosberg de titel en zien we Verstappen opnieuw schitteren? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op Grand Prix Abu Dhabi 2016.

Circuit
De officiele naam van het circuit waarop de Grand Prix Abu Dhabi 2016 wordt verreden is het Yas Marina Circuit. Deze grand prix staat sinds 2009 op de kalender en vorig jaar wist Rosberg deze grand prix te winnen. Het circuit heeft een lengte van iets meer dan 5,55 km en de coureurs moeten in totaal 55 ronden afleggen. De totale afstand voor de hele grand prix ligt op iets meer dan 305 km. Er zit amper hoogteverschil in dit circuit. Alleen van bocht 1 naar bocht 3 zit een hoogteverschil van 11 meter.

gp-abu-dhabi

Favorieten
Verstappen heeft na de derde plaats in Brazilië nog maar 5 punten achterstand in het WK klassement op Vettel. Als Verstappen dit goed weet te maken dan komt hij op plek 4 in het WK klassement en nemen de Red Bulls de plaatsen 3 en 4 in. Toch zal het niet meevallen voor Red Bull want vorig jaar waren de resultaten op dit circuit niet al te best met een zesde en tiende plaats. Ferrari deed het hier vorig jaar goed en eindigde als derde en vierde. We verwachten ook veel van de Force India wagen die hier vorig jaar al goed waren en nu is de auto beter geworden.

Maar de zege zal uiteindelijk wel tussen Rosberg en Hamilton gaan. Rosberg won vorig jaar de Grand Prix Abu Dhabi maar toen was Hamilton al gekroond tot wereldkampioen. De Duitser mocht ook beginnen vanaf pole position. Nu staat er een totaal andere druk op de Grand Prix Abu Dhabi 2016 voor Rosberg. Hij weet dat een foutje fataal kan zijn en zal daardoor, net als in de voorgaande 3 grand prix, niet al te veel risico nemen. Hamilton mag van hem best winnen zolang hij maar meteen achter Hamilton over de finish komt. Het verschil tussen Rosberg en Hamilton is op dit moment 12 punten. Omdat Rosberg niet hoeft te winnen en gewoon veilig aan zal willen komen wedden we opnieuw op een zege voor Hamilton. We gokken 3/10 units op een zege van Hamilton tegen een odd van 1.65 bij bookmaker Bwin.

Andere top bookmakers om te gokken op de Grand Prix Abu Dhabi 2016 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Maak dan snel een gratis account aan en profiteer van een bonus.

Bwin

€50gratis
€50gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €50
  • Mooie aanbiedingen!

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Kroon

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands