Tennis

Gokken op tennis

Tennis is na voetbal de populairste sport op tv. Er zijn elke week toernooien op het hoogste niveau wat het aantrekkelijk maakt om op te gokken. Wij van gokkenopsport.com zullen ruim aandacht besteden aan het gokken op tennis en dan bedoelen we de ATP World Tour, WTA Tour, Davis Cup en de Grand Slams. We hebben extra aandacht voor alle Grand Slam toernooien plus de ATP 1000 (Masters series) en ATP 500 toernooien.

ATP World Tour

gokken op tennisDe tour als het gaat om het professionele mannentennis. Spelers kunnen door middel van het spelen van deze toernooien punten verzamelen voor de wereldranglijst. De ATP World Tour kent drie soorten toernooiklasse (ATP 250, ATP 500 en ATP 1000). Deze indeling is gemaakt op basis van de grote van het toernooi. Bij een ATP 250 toernooi krijgt de winnaar 250 punten voor de ranglijst, voor een ATP 500 uiteraard 500 punten en voor een ATP 1000 maar liefst 1000 punten. Er zijn 39 ATP 250 toernooien (waaronder in Rosmalen), 13 ATP 500 toernooien (waaronder in Rotterdam) en 9 ATP 1000 toernooien. De ATP 1000 toernooien heeft ook de naam master toernooi. Over alle continenten worden de toernooien afgewerkt. Er wordt op hardcourt, gras, gravel en indoorbanen gespeeld. Het spreekt voor zich dat het prijzengeld voor een ATP 1000 toernooi vele malen hoger is dan een ATP 250 toernooi. Ook de voorwaarden om te mogen deelnemen zijn strenger. Zo mag een speler op plaats 80 automatisch deelnemen aan een ATP 250 toernooi, terwijl voor een ATP 1000 toernooi hij niet eens in aanmerking zal komen voor het kwalificatie toernooi. Deze speler is dus genoodzaakt om op de challenger tour te spelen. De hele kleine toernooien maar hier kunnen wel kostbare punten worden gepakt om hoger in de top 100 te komen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker

De nog niet genoemde toernooien zijn de Grand Slams en Davis Cup. Deze behoren namelijk tot de ITF (International Tennis Federation) en niet tot de ATP. Er zijn echter wel punten voor de ATP ranglijst te verdienen. Ieder jaar zijn er 4 Grand Slams. Australian Open in januari, Roland Garros in mei, Wimbledon in juni en de US Open in september. Dit zijn de grootste toernooien op de kalender met 128 deelnemers en nemen als enige ook twee weken in beslag. De Davis Cup is een landentoernooi voor de mannen dat gedurende het seizoen wordt afgewerkt. Tijdens de Davis Cup weekenden zijn er geen ATP World Tour toernooien om te spelen. Landen spelen onderling 5 wedstrijden (2x enkel- en 1x dubbelpartij). Het land dat als eerste 3 partijen heeft gewonnen gaat door naar de volgende ronde tot de uiteindelijke finale is gewonnen. De Davis Cup finale is traditioneel de afsluiter van het jaar en wordt eind november gespeeld. Wat de Grand Slams en Davis Cup gemeen hebben is dat het wedstrijden zijn die worden beslist op basis van het best of 5 principe (3 gewonnen sets nodig). Alle ATP World Tour wedstrijden worden beslist op basis van best of 3 principe (2 gewonnen sets nodig).

Het Seizoen

Het seizoen van de ATP World Tour begint rond de jaarwisseling en duurt bijna het hele jaar tot eind november. Wanneer het winter is in Europa opent het ATP seizoen zich in Azië en Australië, daar waar het zomer is. Al vroeg in het seizoen (na 2 weken tennis) is er het eerste Grand Slam van het jaar, de Australian Open gespeeld op hardcourt. Belangrijk om het jaar goed te starten en te kijken wie er vakantie heeft gevierd en wie er keihard door heeft getraind.

wedden op tennisDan hebben we de Asia / Australia swing gehad en dan gaan we naar het indoorseizoen in Europa en het gravel circuit in Zuid-Amerika. In februari komt het ABN Amro tennistoernooi in Rotterdam aan bod, met het ATP 500 het grootste toernooi wat er in Nederland is. Halverwege maart tot begin april staan de eerste twee ATP 1000 series op het programma met Indian Wells en Miami. Vanaf midden maart tot begin juni is het één en al gravel wat de klok slaat in Europa. Met ATP 1000 toernooien in Monte Carlo, Madrid en Rome. Als mooi sluitstuk voor het gravelseizoen in Europa is het tweede Grand Slam van het jaar, Roland Garros in Parijs.

Meteen na Roland Garros is het snel, en voor sommige spelers heel lastig, omschakelen naar het tennis op gras. Het tweede Nederlandse ATP Toernooi wordt dan gespeeld, het ATP 250 toernooi van Rosmalen. In het grasseizoen zit uiteraard Wimbledon, het meest prestigieuze toernooi ter wereld. Aardbeien met slagroom, Pimm’s limonade, lange rijen voor de kassa, spelers netjes gekleed in het wit en natuurlijk de regen breaks. Het hoort allemaal bij het toernooi in Londen.

In juli kan een gedeelte van de tennissers besluiten om naar de VS te gaan om daar te beginnen aan het hardcourt seizoen, andere blijven in Europa om daar weer graveltoernooien te spelen. Dit tot begin augustus voordat er weer twee ATP 1000 toernooien staan te wachten in Canada en de VS met aansluitend het laatste Grand Slam van het jaar, de US Open.

Veel spelers kiezen daarna voor een break van een aantal weken om zich op te laden voor het laatste deel van het seizoen. Dat speelt zich eind september af in Europa (indoor) en Azië. Aangezien het voor de top spelers verplicht is om deel te nemen aan de ATP 1000 series zie je vaak dat deze toppers naar Azië gaan en de mindere goden spelen in indoorhallen van Europa. Er is namelijk één ATP 1000 serie in Shanghai. Daarna gaat iedereen terug naar Europa, opnieuw naar Parijs voor het laatste ATP 1000 toernooi van het jaar.

ATP World Tour Finals

Als kers op de taart spelen de beste 8 tennissers van het jaar de ATP World Tour Finals. Een toernooi waarvoor de 4 Grand Slam winnaars zich automatisch plaatsen aangevuld met de top van de ranglijst, samengesteld na het ATP 1000 toernooi in Parijs. Het toernooi wordt nu gespeeld in de O2 Arena te Londen. De beste 8 spelers worden ingedeeld in twee poules van 4 en spelen in iedere poule 1x tegen een andere tegenstander. Op basis van overwinningen en bij gelijk aantal op basis van gewonnen sets en zelfs games, gaan de nummers 1 en 2 van iedere poule door naar de halve finale. De nummer 1 van poule A speelt tegen de nummer 2 van poule B en de nummer 1 van poule B speelt tegen de nummer 2 van poule A. De winnaars van beide partijen spelen tegen elkaar om de titel en ruim 2 miljoen prijzengeld. Daarna is het alweer eind november en is het einde seizoen.

Fox sports heeft de uitzendrechten voor alle ATP 500 en 1000 toernooien, Wimbledon en zelfs enkele ATP 250 toernooien. Ziggo Sport heeft de uitzendrechten voor de Davis Cup, overige ATP 250 toernooien en de WTA Tour (vrouwentennis). De Australian Open, Roland Garros en US Open zijn op Eurosport1 en Eurosport2 te zien. Er is dus veel tennis op tv en dat biedt de mogelijkheid voor bookmakers om gokken op tennis aan te bieden. Gokken op tennis is ontzettend populair omdat het een wereldwijde sport is met simpele regels. De bookmakers maken gokken op tennis aantrekkelijk door veel verschillende markten aan te bieden. Je kan niet alleen inzetten op wie de wedstrijd gaat winnen of wie het toernooi gaat winnen. Maar ook of er minder of meer games gespeeld worden in de wedstrijd, hoeveel minuten de wedstrijd in beslag neemt, de juiste setstand, wie heeft de hardste service, hoeveel dubbele fouten of aces slaat een speler, etc. Kortom genoeg keuze om te gokken op tennis.

 

ATP Finals 2020 ATP Finals 2020 voorbeschouwing - Het laatste toernooi van dit tennisjaar is van start gegaan in Londen in de vorm van de ATP Finals 2020.
ATP Sofia 2020 ATP Sofia 2020 voorbeschouwing - Volgende week sluit de ATP Tour af met de ATP Finals maar daarvoor is er nog een klein ATP 250
WTA Linz 2020 WTA Linz 2020 voorbeschouwing - Na een lange pauze van de WTA Tour staat er komende week weer eens een WTA toernooi op het programma
ATP Parijs 2020 ATP Parijs 2020 voorbeschouwing - Na het ATP masters toernooi in Rome is het ATP Parijs 2020 toernooi het tweede masters toernooi na de Corona
ATP Antwerpen 2020 ATP Antwerpen 2020 voorspelling - Het Europese indoor circuit op de ATP Tour gaat deze week verder met onder andere het ATP Antwerpen 2020 toernooi.