Europa League

De Europa League is de op één na belangrijkste Europese clubcompetitie, alleen de Champions League heeft meer status en prijzengeld. Kwalificatie voor het toernooi gaat via de nationale competities en het toernooi begint al heel vroeg in het jaar. Eigenlijk wanneer de competities in het westen van Europa nog niet begonnen zijn. Dit zijn de zogenaamde knock-out wedstrijden die moeten leiden tot de uiteindelijke groepsfase van de Europa League. Na de groepsfase volgen er weer knock-out wedstrijden tot de finale. In de finale zal op neutraal terrein worden georganiseerd en bestaat uit één wedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd mag zich de winnaar van de Europa League noemen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker

Ontstaan Europa League

De Europa League is ontstaan door het samenvoegen van het vroegere UEFA Cup en Intertoto toernooi. De UEFA CUP was weer een samenvoeging van het vroegere Europa Cup II (Cup winners Cup) en Europa Europa_league.svgCup III toernooi, dit gebeurde in 1999. Met als gevolg dat de landelijke bekerwinnaars deel mochten nemen aan de Europa League. Pas in 2004 kreeg de Europa League een indeling dat lijkt op het huidige format, door het introduceren van een poulefase voor de knock-out fase. In 2009 kreeg het aantal deelnemers een boost vanwege het samenvoegen met de Intertoto toernooi.

Gokken op Europa League

Wanneer grote Europese clubs zich niet hebben geplaatst voor de Champions League, maar wel automatisch zijn gekwalificeerd voor de Europa League groepsfase, dan hebben deze de neiging zich niet helemaal in te spannen voor dit toernooi. Een top 4 plek in de Premier League is bijvoorbeeld veel aantrekkelijker omdat het een plek is voor Champions League. De verdiensten voor clubs in de Champions League zijn zo veel meer vergeleken met de verdiensten in de Europa League dat hier de nadruk op zal komen te liggen. Interessant wanneer we wedden op de Europa League om dit soort dingen bij te houden. Hierin kan veel value te vinden zijn.

 

Europa League finale 2017 Europa League finale 2017 voorbeschouwing - Op woensdag 24 mei staat de Europa League finale 2017 tussen Ajax en Manchester United op het programma in Stockholm.
Liverpool – Sevilla - Vandaag staat in Basel de Europa League finale Liverpool – Sevilla op het programma. Liverpool kan voor de derde keer
Loting Europa League 1/8 finale - Gisteren zijn de returns van de 1/16 finale wedstrijden gespeeld en vandaag is de loting. Grote clubs als Galatasaray, Napoli,