Wales

De voetbalbond uit Wales is opgericht in 1876 en is sinds 1954 lid van de UEFA. Samen met de Engelse, Schotse en Ierse voetbalbonden, en de FIFA, is het lid van de International Football group b euro2016Association Board. Hierin worden de regels van het spel besproken en gezorgd dat deze gewaarborgd zijn. Het zal de eerste keer zijn dat we Wales zien op een EK en dat komt natuurlijk mede door de opschaling van 16 naar 24 landen. Ryan Giggs was nooit op een groot toernooi te zien, voor hem kwam deze uitbreiding te laat.

Kwalificatie
De loting voor de poule B zorgde ervoor dat Wales het op moest nemen tegen België, Bosnië, Israël, Cyprus en Andorra. Uiteindelijk eindigde Wales met 21 punten op de tweede plaats, 2 punten achter poule winnaar België. Gedurende de kwalificatie bleef Wales thuis ongeslagen. Opvallend dat Wales niet heeft verloren van de latere poule winnaar België.

Voorgaande EK’s
Wales maakt haar debuut op een eindtoernooi. Hiervoor wist het zich nooit voor een EK of WK te plaatsen.

Definieve selectie EURO 2016

Gareth Bale
Gareth Bale

Doel: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Owain Fon Williams (Inverness)

Verdediging: Ben Davies (Tottenham Hotspur), Neil Taylor (Swansea City), Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Swansea City), James Chester (West Bromwich Albion), Ashley Richards (Fulham), James Collins (West Ham United)

Middenveld: Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Ledley (Crystal Palace), David Vaughan (Nottingham Forest), Joe Allen (Liverpool), Jonathan Williams (Crystal Palace), George Williams (Fulham), Andy King (Leicester City), Dave Edwards (Wolverhampton Wanderers).

Aanval: Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (Nottingham Forest), Gareth Bale (Real Madrid), David Cotterill (Birmingham City)

Sterspeler
Gareth Bale is de sterspeler van dit Wales. Als jeugdproduct van de beroemde Southampton academie opgeleid en na één seizoen al weggeplukt door Tottenham Hotspur. Daar groeide hij uit tot een fenomeen aan de linker flank met zijn enorme snelheid. In 2013 ging hij voor 100 miljoen Euro naar Real Madrid en dat is nog altijd een transferrecord in het voetbal. Bij Real Madrid moet hij vaak vanaf rechts spelen maar bij het nationale team zal hij gewoon op zijn favoriete linkerkant starten. Met de rest van het team dat ontzettend hard wil werken is zijn snelheid in de counter gevaarlijk voor elke tegenstander.

Wedden op Wales tijdens deze EK kan via onderstaande bookmakers:

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker