Rusland

De Russische voetbal federatie is in 1912 opgericht en is sinds 1954 lid van de UEFA. Weliswaar was het toen lid als de Sovjet-Unie. Het hoofdkwartier van de bond is te vinden in de hoofdstad group b euro2016Moskou. Rusland, en dus voorheen de Sovjet-Unie, is een land dat als vaste klant mag rekenen voor de Europese eindronde. Zelfs na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie wist Rusland zich vaak te kwalificeren voor het EK. Onder leiding van ervaren coach Leonid Slutski moet Rusland weer eens gaan presteren op een EK, al zal dat niet meevallen om de resultaten uit de communistische tijd te verbeteren.

Kwalificatie
Rusland kwam in poule G terecht met de landen Oostenrijk, Zweden, Montenegro, Liechtenstein en Moldavië. Uiteindelijk eindigde Rusland op acht punten achter Oostenrijk als tweede in de poule en wist het zich automatisch te kwalificeren voor EURO 2016. Toch was de kwalificatie niet geruisloos verlopen met een gestaakte wedstrijd tegen Montenegro die uiteindelijk niet werd uitgespeeld. Rusland kreeg een reglementaire 3-0 overwinning toegeschreven voor dat duel.

Voorgaande EK’s
In totaal was Rusland er als zelfstandig land er vier keer eerder bij, in 1996, 2004, 2008 en 2012. In 1960, 1964, 1968, 1972 en 1988 speelde het de EK’s als de Sovjet-Unie en in 1992 als het GOS. In 1960 wonnen de Russen het EK. In 1964, 1972 en 1988 haalde het de finale maar wist deze niet winnend af te sluiten. Na de val van de Sovjet-Unie heeft Rusland nooit meer finale gehaald op een EK.

Definitieve EURO 2016 selectie
Doel: Igor Akinfeev (CSKA Moskou), Guilherme (Lokomotiv Moskou), Yuri Lodygin (Zenit Sint-Petersburg)

Verdediging: Alexei Berezutsky (CSKA Moskou), Vasily Berezutsky (CSKA Moskou), Sergei Ignashevich (CSKA Moskou), Dmitry Kombarov (Spartak Moskou), Roman Neustädter (Schalke 04), Georgy Shchennikov (CSKA Moskou), Roman Shishkin (Lokomotiv Moskou), Igor Smolnikov (Zenit Sint-Petersburg)

Artem Dzyuba
Artem Dzyuba

Middenveld: Artur Yusupov (Dinamo Moskou), Dmitri Torbinski (FC Krasnodar), Denis Glushakov (Spartak Moskou), Alexander Golovin (CSKA Moskou), Oleg Ivanov (Terek Grozny), Pavel Mamaev (FK Krasnodar), Alexander Samedov (Lokomotiv Moskou), Oleg Shatov (Zenit Sint-Petersburg), Roman Shirokov (CSKA Moskou)

Aanval: Artyom Dzyuba (Zenit Sint-Petersburg), Alexander Kokorin (Zenit Sint-Petersburg), Fyodor Smolov (FK Krasnodar).

Sterspeler
Artem Dzyuba is niet de meest gepolijste aanvaller op de velden tijdens EURO 2016 maar scoren doet hij makkelijk. Hij maakte acht goals in de kwalificatie reeks voor Rusland en is de vaste spits in het team. Dit jaar is hij overgestapt van Spartak Moskou naar Zenit St. Petersburg waar hij ook vaste waarde is in het elftal. Nu hij de ervaring van het spelen in de Champions League in de rugzak heeft zitten wordt hij alleen maar beter. Het team zal het van zijn goals moeten hebben in een verder hard werkend team dat weinig echte uitschieters heeft.

Wedden op Rusland tijdens deze EK kan via onderstaande bookmakers:

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker