Portugal

De Portugese voetbal federatie is opgericht in 1914 en is sinds 1954 lid van de UEFA. Het hoofdkantoor van de federatie is gevestigd in de hoofdstad Lissabon. Portugal verloor als enige Europees group f euro2016land als gastland een EK finale. Daarvoor haalde het met enige regelmaat de halve finale van het toernooi maar het lukte de Portugezen nog nooit om een toernooi te winnen. Toch is Portugal er met grote regelmaat bij en voor iedereen een lastige tegenstander om te bespelen.

Kwalificatie
De loting bracht Portugal in poule I van de kwalificatie terecht met Albanië, Denemarken, Servië en Armenië. Portugal won met overmacht de groep ondanks dat het één wedstrijd verloor van Albanië. Het land kwalificeerde zich dus automatisch voor EURO 2016.

Voorgaande EK’s
Portugal was zes keer eerder actief op een EK, in 1984, 1996, 2000, 2004, 2008 en 2012. Het beste resultaat behaalde het in 2004 toen het als gastland de finale haalde, maar deze uiteindelijk niet wist te winnen van een verrassend Griekenland.

Definitieve selectie EURO 2016
Doel: Rui Patricio (Sporting Lissabon), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb)

Verdediging: Vieirinha (VfL Wolfsburg), Raphael Guerreiro (Lorient), Cédric Soares (Southampton), Eliseu (Benfica), Bruno Alves (Fenerbahçe), José Fonte (Southampton), Ricardo Carvalho (AS Monaco), Pepe (Real Madrid)

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Middenveld: William Carvalho (Sporting Lissabon), Danilo Pereira (FC Porto), João Moutinho (AS Monaco), Adrien Silva (Sporting Lissabon), João Mario (Sporting Lissabon), André Gomes (Valencia), Renato Sanches (Benfica)

Aanval: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille), Nani (Fenerbahçe), Ricardo Quaresma (Besiktas), Rafa Silva (Sporting Braga)

Sterspeler
Portugal heeft maar één vedette en dat is Cristiano Ronaldo. De sterspeler is al jaren aanvoerder van de Portugezen. Begonnen bij Sporting Lissabon en via Manchester United uiteindelijk al vanaf 2009 actief voor Real Madrid. Inmiddels heeft hij 123 interlands en 55 goals achter zijn naam staan. Mocht Portugal goed presteren tijdens het EURO 2016 dan kan hij naast topscorer aller tijden ook het record van meeste interlands voor Portugal op zijn naam schrijven. Nu staat Luis Figo met 127 interlands nog voor hem.

Wedden op Portugal tijdens deze EK kan via onderstaande bookmakers:

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker