Oostenrijk

Vanaf 1904 heeft Oostenrijk een nationale voetbalbond en is sinds 1954 lid van de UEFA. In 2008 mocht het samen met buurland Zwitserland EURO 2008 organiseren en dus ook deelnemen aan group f euro2016dit toernooi. Dat was de eerste kennismaking met Oostenrijk op een Europees Kampioenschap. Gek genoeg had dit land altijd meer succes op een WK dan op een EK. Zo heeft het al 7x deelgenomen aan een WK. Sinds de deelname aan EURO 2008 wisten de Oostenrijkers dit geen vervolg te geven met een deelname in 2012. Nu het EK is uitgebreid is dit voor Oostenrijk de ideale gelegenheid om vaker op een EK eindronde actief te kunnen zijn.

Kwalificatie
Oostenrijk kwam in poule G terecht met Rusland, Zweden, Montenegro, Liechtenstein en Moldavië en wist de kwalificaties als poulewinnaar af te sluiten. Oostenrijk verloor geen duel in de kwalificaties, het won negen keer en speelde thuis tegen Zweden gelijk. Zeer overtuigende kwalificatie dus voor Oostenrijk en het team zal toch wel hoge verwachtingen afreizen naar EURO 2016.

Voorgaande EK’s
Het enige EK waar Oostenrijk aan deel mocht nemen was bij EURO 2008. Niet dat ze zich hadden gekwalificeerd maar het was samen met Zwitserland gastland voor het toernooi. Dit was geen succes want het strandde in de poulefase met twee nederlagen en één gelijkspel.

David Alaba
David Alaba

Definitieve selectie EURO 2016
Doel: Robert Almer (Austria Wien), Heinz Lindner (Eintracht Frankfurt), Ramazan Ozcan (Ingolstadt)

Verdediging: Aleksandar Dragovic (Dinamo Kiev), Christian Fuchs (Leicester City), Gyorgy Garics (Darmstadt), Martin Hinteregger (Borussia Monchengladbach), Florian Klein (VfB Stuttgart), Sebastian Prodl (Watford), Markus Suttner (Ingolstadt), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur)

Middenveld: David Alaba (Bayern MUnchen), Marko Arnautovic (Stoke City), Julian Baumgartlinger (Mainz), Martin Harnik (VfB Stuttgart), Stefan Ilsanker (Leipzig), Jakob Jantscher (Luzern), Zlatko Junuzovic (Werder Bremen), Marcel Sabitzer (Leipzig), Alessandro Schopf (Schalke 04)

Aanval: Lukas Hinterseer (Ingolstadt), Rubin Okotie (1860 München), Marc Janko (FC Basel)

Sterspeler
David Alaba is speler die zowel op het middenveld als in de verdediging als linksback kan spelen. Hij is geboren in Wenen en speelde in de jeugd van Austria Wien waar Bayern Munchen hem wegplukte. Na een aantal jaren in de jeugd van Bayern te hebben gespeeld werd hij uitgeleend aan Hoffenheim om een jaar later weer terug te komen bij Bayern. Inmiddels is hij onomstreden speler bij Bayern en is hij zelfs vaste penalty nemer. Hij speelde tot nu toe 42 interlands voor Oostenrijk waarin hij 11x scoorde.

Wedden op Oostenrijk tijdens deze EK kan via onderstaande bookmakers:

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker