Noord-Ierland

De Noord-Ierse voetbalbond bestaat al sinds 1880 en is sinds 1954 lid van de UEFA. De bond zit gehuisvest in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast. Noord-Ierland maakt zijn debuut op een grootgroup c euro2016 eindtoernooi, het wist zich in de geschiedenis nog nooit eerder te plaatsen voor een EK of WK. En dat terwijl één van de aller grootste voetballers ooit, George Best, uit Noord-Ierland kwam. We hebben hem dus nooit op een groot toernooi zien schitteren. Het team van nu heeft geen George Beste type in de gelederen, maar als collectief wist het zich knap te plaatsen.

Kwalificatie
Noord-Ierland speelde in poule F tegen Roemenië, Hongarije, Finland, Faeröer Eilanden en Griekenland. Op voorhand een hele lastige poule, zeker voor Noord-Ierland. Maar het wist nota bene de poule te winnen met 21 punten. Uit bij Roemenië stapte Noord-Ierland als verliezer van het veld af maar de andere wedstrijden was de ploeg ongeslagen.

Voorgaande EK’s
Noord-Ierland maakt haar debuut op EURO 2016

Definitieve EURO 2016 selectie
Doel: Roy Carroll (Notts County), Michael McGovern (Hamilton), Alan McManus (St Johnstone)

Verdediging: Craig Cathcart (Watford), Jonny Evans (West Bromwich Albion), Gareth McAuley (West Bromwich Albion), Luke McCullough (Doncaster), Conor McLaughlin (Fleetwood), Aaron Hughes (Melbourne City), Lee Hodson (MK Dons), Chris Baird (Derby County), Paddy McNair (Manchester United)

Kyle Lafferty
Kyle Lafferty

Middenveld: Steven Davis (Southampton), Oliver Norwood (Reading), Corry Evans (Blackburn Rovers), Jamie Ward (Nottingham Forest), Stuart Dallas (Leeds United), Niall McGinn (Aberdeen), Shane Ferguson (Millwall)

Aanval: Will Grigg (Wigan Athletic), Kyle Lafferty (Birmingham City), Conor Washington (Queens Park Rangers), Josh Magennis (Kilmarnock) 

Sterspeler
Kyle Lafferty scoorde maar liefst 7 goals in de kwalificaties en had daarmee een groot aandeel in het winnen van de poule. Toch is Lafferty niet zo bekend als spits. De meeste kennen hem in zijn jaren bij Glasgow Rangers. Maar toen dat failliet ging heeft hij over heel Europa gezworven om uiteindelijk terug te keren in de Engelse competitie bij Norwich City. Hij wordt nu uitgeleend door deze club aan Rizespor. Toch zal hij de spits van dit elftal zijn en gezien zijn goals in de kwalificatie kunnen de verdedigers hem maar beter niet onderschatten.

Wedden op Noord-Ierland tijdens deze EK kan via onderstaande bookmakers:

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker