Chili

De winnaar van de vorige Copa America gaat zijn titel verdedigen. In eigen land werd het vorig jaar kampioen door rivaal Argentinië te verslaan en dat zorgde voor een groot volksfeest. Het was de eerste keer dat het land de Copa America wist te winnen. La Roja is op dit moment de nummer 3 van de FIFA wereldranglijst en dat komt met name door een goed WK en winst in de Copa ChiliAmerica. Chili is dit jaar ingedeeld in de poule met Argentinië en de eerste wedstrijd voor de Chilenen is meteen een herhaling van de finale van vorig jaar.

Als we naar de selectie van Chili kijken zien we een hoop bekende namen. Claudio Bravo, Mauricio Isla, Gary Medel, Arturo Vidal en Alexis Sanchez zijn zomaar wat namen die allemaal bij Europese topploegen spelen. De kracht van dit elftal is dat het als een team speelt. De vedetten cijferen zich weg in het belang van het team en dat was de voornaamste reden waarom ze vorig jaar de titel wonnen. We verwachten dat Chili de poule zal overleven en minimaal de kwartfinale zal halen op de Copa America Centenario 2016

Keepers (3): Claudio Bravo (Barcelona, ESP), Johnny Herrera (Universidad de Chile, CHI), Christopher Toselli (Universidad Católica, CHI)

Verdedigers (7): Jean Beausejour (Colo-Colo, CHI), Paulo Díaz (San Lorenzo, ARG), José Pedro Fuenzalida (Universidad Católica, CHI), Mauricio Isla (Marseille, FRA), Gonzalo Jara (Universidad de Chile, CHI), Gary Medel (Inter Milan, ITA), Eugenio Mena (São Paulo, BRA), Enzo Roco (Espanyol, ESP)

Middenvelders (7): Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen, GER), Marcelo Díaz (Celta de Vigo, ESP), Matías Fernández (Fiorentina, ITA), Pedro Pablo Hernández (Celta de Vigo, ESP), Arturo Vidal (Bayern Munich, GER), Erick Pulgar (Bologna, ITA), Francisco Silva (Chiapas, MEX)

Aanvallers (6): Nicolás Castillo (Universidad Católica, CHI), Fabián Orellana (Celta de Vigo, ESP), Maurico Pinilla (Atalanta, ITA), Edson Puch (LDU Quito, ECU), Alexis Sánchez (Arsenal, ENG), Eduardo Vargas (Hoffenheim, GER).

Wedden op Chili tijdens de Copa America Centenario kan via onderstaande bookmakers:

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker