Kameroen

Door de Arika Cup 2016 te winnen wist Kameroen zich te plaatsen voor de Confederations Cup 2017 in Rusland. De ploeg met als coach de Belg Hugo Broos leverde een bijzondere prestatie door Confederations Cup 2017de Afrika Cup 2016 te winnen. Er waren veel afzeggingen en de ploeg moest het eigenlijk doen met een B selectie. Onder andere Ajax doelman Onana koos ervoor om voor zijn club te spelen in plaats van voor zijn land. Het is voor de derde keer dat Kameroen meedoet aan de Confederations Cup. In 2001 kwam het niet door de groepsfase. Twee jaar later in 2003 wist het tot de finale te komen maar verloor het door een golden goal tegen Frankrijk. Dat toernooi zal de geschiedenis ingaan van het overlijden van Kameroen spelen Marc-Vivien Foe. Tijdens de wedstrijd zakte hij in elkaar en overleed ter plekke. De terugkeer van Kameroen op de Confederations Cup zal zeker in dat land bepaalde herinneringen doen oproepen.

De Belg Hugo Broos heeft voor de Confederations Cup 2017 de volgende selectie samengesteld:

Doelmannen (3): Fabrice Ondoa (Sevilla Atletico), André Onana (Ajax) en Georges Bokwe (Mjondalen).

Verdedigers (8): Ambroise Oyongo (Montreal), Michael Ngadeu-Ngadjui (Slavia Praag), Adolphe Teikeu (Sochaux), Collins Fai (St. Luik), Jonathan Ngwen (Progresso), Ernest Mabouka (Zilina), Jerome Gulhoata (Panionios), Lucien Owona (Alcorcon).

Middenvelders (6): Benjamin Moukandjo (Lorient), Georges Mandjeck (Metz), Sebastien Siani (Oostende), Arnaud Djoum (Hearts), Andre-Frank Zambo Anguissa (Marseille), Olivier Boumal (Panathinaikos).

Aanvallers (6): Vincent Aboubakar (Besiktas), Jacques Zoua (Kaiserslautern), Karl Toko Ekambi (Angers), Christian Bassogog (Henan), Robert Ndip Tambe (Spartak Trnava), Moumi Ngamaleu (Rheindorf Altach).

Winnen de ontembare leeuwen in Rusland? Goede bookmakers om te gokken op Confederations Cup 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de aantrekkelijke welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker