Basketbal

Gokken op Basketbal

We zijn als Nederlander gemiddeld het langste volk ter wereld en toch leeft Basketbal niet in onze samenleving. Althans, niet bij het willekeurige publiek maar bij de liefhebber natuurlijk wel. Gokken op basketbal kan op alle competities. De NBA (National Basketball Association) is de grootste basketbalcompetitie ter wereld en wordt ook wereldwijd uitgezonden op tv. In Nederland heeft Ziggo Sport al jaren de uitzendrechten en zenden wekelijks 2 tot 3 wedstrijden live uit. Tijdens het play-off seizoen is dit beduidend hoger want dat zenden ze hele play-off series inclusief de NBA Finals uit. De DBL (Dutch Basketball League) krijgt onder Ziggo Sport steeds meer aandacht en de competitie en Europese duels van de Nederlandse clubs zijn live te zien.

NBA

De NBA is opgericht in 1946 en bestaat op dit moment uit 30 teams die zijn ingedeeld over 2 conferences (15 teams in Western en 15 teams in Eastern) en vervolgens weer opgesplitst in 3 divisies per conference met daarin 5 teams. Bekende teams uit de NBA zijn de Boston Celtics, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs en de New York Knicks. Het seizoen bestaat uit 82 wedstrijden, 41x thuis- en uitduels. Een team speelt minimaal 1 thuis- en uitduel tegen teams uit de andere conference (totaal 30 wedstrijden), zodat alle teams minimaal 2 keer tegen elkaar hebben gespeeld. Teams uit dezelfde conference spelen vaker tegen elkaar, zodat het vele gokken op basketballenreizen over lange afstanden beperkt blijft. Het NBA seizoen start in oktober en duurt tot juni, dat is inclusief de play-offs (starten in april). Gokken op basketbal kan dus in principe elke dag tijdens het NBA seizoen.

De play-offs

De winnaars van iedere divisie plaatsen zich automatisch voor de play-offs. Aangevuld met de beste vijf andere ploegen uit de conference. Iedere conference levert dus 8 ploegen voor de play-offs. De ploeg met het beste ‘record’ neemt het op tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen nummer 7, etc. Wedstrijden gaan over een best of seven serie, oftewel de ploeg die als eerste 4 wedstrijden wint de series en mag door naar de volgende ronde. In indeling waar wordt gespeeld (uit of thuis) gaat aan de hand van het 2-2-1-1-1 principe. Dus eerst speelt het best geplaatste team 2x thuis, vervolgens 2x uit, daarna 1x thuis, 1x uit en bij een eventuele beslissingswedstrijd weer 1x thuis. Wanneer de finalisten van de conference bekend zijn beginnen de NBA Finals. Het beste team uit het westen neemt het op tegen het beste team uit het oosten in wederom een best of seven serie. De winnaar mag zich volgens de Amerikanen Wereldkampioen noemen.

Wedden op basketbal bij de bookmakers

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker
Uiteraard kun je wedden op basketbal bij zowat alle bookmakers die er beschikbaar zijn. Het aanbod van NBA wedstrijden is natuurlijk vele malen groter vergeleken met DBL en Euro League wedstrijden. De competitie is groter, marketing technisch beter in elkaar gezet en populairder bij het publiek. Het aanbod van een NBA wedstrijd als het gaat om weddenschappen is dan ook onwaarschijnlijk groot. Natuurlijk kun je gokken op basketbal wie er gaat winnen, over of under een bepaald aantawedden op basketball punten zal eindigen en de handicap. Maar andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld puur op de spelers gericht. Scoort een bepaalde speler meer of minder dan een bepaald aantal punten, schiet een bepaalde speler meer of minder dan een bepaald aantal driepunters raak, etc. Er kan zelfs worden ingezet welke ploeg er een bepaald kwart wint en met hoeveel verschil.

Lange termijn weddenschappen

Naast gokken op basketbal wedstrijden kan er ook worden gegokt op lange termijn weddenschappen. Welk team wint de divisie, conference of NBA Finals? Welke speler zal uiteindelijk worden uitgeroepen tot MVP (Most Valuable Player) en welke speler heeft gemiddeld de meeste rebounds of assists per game? Wie scoort gemiddeld het hoogst aantal punten per wedstrijd en wie zal rookie van het jaar (beste nieuwkomer) worden? Er is dus genoeg aanbod als het gaat om gokken op basketbal.

 

NBA Finals 2017 NBA Finals 2017 voorbeschouwing - Op 1 juni (US tijd) gaan de NBA Finals 2017 van start tussen de Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers.
NBA wedstrijden op Eerste Kerstdag 2016 - Sinds het begin van de NBA is het gebruikelijk om op Eerste Kerstdag wedstrijden te spelen. De NBA wedstrijden op
NBA Finals 2016 - Afgelopen nacht wonnen de Golden State Warriors wedstrijd 7 tegen de Oklahoma City Thunder en plaatste de kampioen van vorig
NBA play-offs 2016 voorbeschouwing - Net als de NHL gaat ook de NBA beginnen aan de play-offs na een lang en slopend seizoen van 82
Voorbeschouwing NBA All Star Weekend 2016 - Ongeveer op de helft van het seizoen ligt de NBA een week stil in verband met het All Star Weekend.