Gent-Wevelgem 2019 voorbeschouwing

Zondag 31 maart gaat in Vlaanderen het klassieker seizoen verder met Gent-Wevelgem 2019. Een koers van ruim 251 kilometer met onder andere kasseien, steile hellingen en onverharde stroken. Vorig jaar wist Sagan voor de derde keer te winnen door als eerste te eindigen in de sprint van een select groepje. Lukt het Sagan om voor de vierde keer Gent-Wevelgem te winnen en daarmee alleen recordhouder te worden met vier zeges? Wij van gokken op sport geven naast tips om ATP tennis en Eredivisie voetbal ook een voorbeschouwing en tips om te gokken op Gent-Wevelgem 2019.

Gent-Wevelgem 2019 parcours

Het is een parcours wat we kennen en dat is tijdens Gent-Wevelgem 2019 niet anders. Er is een lange aanloop van ruim 130 kilometer voordat de renners de eerste heuveltjes voor de kiezen krijgen. De eerste sectie heuvels zijn de Catsberg, Kokereelberg, Vert Mont en de Zwarte Berg. De Zwarte Berg zullen de renners van beide kanten beklimmen. Deze strook van heuvels liggen in een stuk van 14 kilometer. Er zijn in totaal drie onverharde stroken op het parcours en afgelopen jaar is gebleken dat de renners hier weinig problemen ondervinden. Op 40 kilometer van het einde staan de Baneberg en Kemmelberg (voor tweede keer) op het programma. De Kemmelberg is de laatste heuvel voor de renners met daarna nog 34 kilometer tot aan de finish.

Gent-Wevelgem 2019 parcours

Gent-Wevelgem 2019 deelnemers

Alle World Tour ploegen verschijnen aan de start met daarbij zeven procontinentale ploegen die een wildcard ontvangen hebben van de organisatie. Cofidis, Corendon, Direct Energie, Roompot, Sport Vlaanderen, Wallonie en Wanty zijn deze zeven ploegen. Voor een compleet overzicht van alle deelnemers en World Tour ploegen verwijzen we naar deze link.

Gent-Wevelgem 2019 favorieten

Na een aantal jaren dat deze koers door aanvallers werd gewonnen zoals Van Avermaet en Paolini was het vorig jaar weer een sprint. Iets wat eigenlijk vanuit de geschiedenis normaal is tijdens Gent-Wevelgem. Maar eventueel slecht weer kan de boel verstoren en tot een uitputtingsslag leiden. Quickstep won tot nu toe alle klassiekers met afgelopen week Alaphillipe tijdens Milaan – San Remo. In Vlaanderen waren Jungels en Stybar al succesvol met zeges. Dan zou je dus automatisch moeten kijken naar Viviani. De sprinter is sterk genoeg om een heuvel over te komen en zijn ploeg kan hem na eventueel gelost te zijn weer bij het peloton brengen. Groenewegen behoort ook tot de favorieten maar in onze ogen komt dat nu nog te vroeg. Hij heeft vorige week voor het eerst een koers van bijna 300 kilometer gereden en daar moet je lichaam aan wennen. Sagan kwam tijdens de Primavera niet helemaal lekker uit de sprint. De echte power ontbrak nog voor het laatste zetje. Toch verwachten we dat hij er hier zal staan en is hij voor ons de favoriet voor de zege in Gent-Wevelgem 2019.

Gokken op Gent-Wevelgem 2019 doen we met 1/10 units op Sagan tegen een odd van 4.50 bij bookmaker Betsson.

Zelf gokken op Gent-Wevelgem 2019? Andere goede bookmakers om te gokken op Milaan – San Remo 2018 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de aantrekkelijke welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!