Finale WK Darts PDC 2018 voorbeschouwing

Op 1 januari 2018 staat de Finale WK Darts PDC 2018 op het programma tussen Taylor en Cross. Deze finale zal live te zien zijn op RTL7 en begint om 21:15 Nederlandse tijd. De weg naar de finale was voor Taylor aanzienlijk makkelijker maar lukt het hem ook de finale te winnen tegen een goed spelende Cross? Wij van gokken op sport geven naast voorbeschouwingen op tennis en voetbal ook tips voor de Finale WK Darts PDC 2018.

Finale WK Darts PDC 2018 (format)

Het format van de finale is een best of 13 sets, oftewel first to 7 sets. Elke set is een best of 5 format (first to 3 legs) met uitzondering bij een 6-6 set stand dan moet er met twee legs verschil gewonnen worden. Mocht het in de laatste set 5-5 in sets zijn dan gaan de spelers gooien voor de bull en zal dat de sudden death leg worden.

Phil Taylor vs Rob Cross

We mogen toch wel spreken van een verrassende finale. Dat Taylor het kunstje nog eens zou flikken hadden sommige wel verwacht maar dat Rob Cross bij zijn eerste WK Darts PDC 2018 in de finale zou staan is toch wel een verrassing. Taylor heeft eigenlijk het hele toernooi geen problemen gekend met zijn tegenstanders. In de kwartfinale speelde hij tegen een geblesseerde Anderson en de vraag is of hij het zou hebben gered tegen een fitte Anderson. Maar dat zullen we nooit weten. In de halve finale gaf de jonge Lewis goed tegenstand en kreeg zeker kansen om sets te winnen maar Taylor won vaak de beslissende vijfde legs van sets.

Cross is de coming man van het darts en heeft het moeilijker gehad dit toernooi. Hij ontweek al eens een match dart tegen Smith en kwam daar goed weg. Daarna had hij geen probleem om de halve finale te halen waar Michael van Gerwen op hem wachtte. Van Gerwen heeft eigenlijk na de tweede ronde geen goede indruk achtergelaten. Tegen Price was het al shaky en Van Barneveld benutte de kansen op het juiste moment niet om hem te verslaan. Toch leek Van Gerwen nog aan het langste eind te trekken in de partij tegen Cross want hij nam een 5-4 set voorsprong en mocht zelf aan set 10 beginnen. Deze verloor hij en zelfs in de sudden death leg bij 5-5 in sets en legs kreeg Van Gerwen genoeg kansen om de wedstrijd alsnog te winnen. Maar met drie pijlen in de hand wist Van Gerwen niet de dubbel 16 uit te gooien en verloor uiteindelijk de partij waardoor Cross naar de Finale WK Darts PDC 2018 ging.

Voorspelling Finale WK Darts PDC 2018

Het zal de laatste finale van Taylor worden en hij kan zijn zeventiende WK titel pakken als hij de Finale WK Darts PDC 2018 wint. Toch zal ook hij op zijn hoedde zijn voor Cross want wat hij liet zien in de halve finale was erg sterk. Wat ons betreft heeft Taylor toch het voordeel van de twijfel om de Finale WK Darts PDC 2018 te winnen. Hij heeft een vracht meer aan ervaring en bij Cross zal er nu toch ook wel spanning opzitten. Vaak zie je ook dat wanneer een speler een uitstekende prestatie heeft geleverd en de nummer 1 heeft verslagen, deze speler de volgende partij de energie en concentratie mist omdat de adrenaline allemaal los is gekomen in de partij ervoor.

Daarnaast viel het ons op dat als Cross een leg van Van Gerwen brak dat zijn drie scorende pijlen in de beurt daarna van matig niveau waren, vaak zonder triple. Van Gerwen had veel problemen met zijn dubbels en dat kostte hem uiteindelijk de kop. Wij denken dat Taylor dit niet zal overkomen en de kansen die hij krijgt met beide handen aangrijpt. Cross kwam een aantal keren goed weg door ontzettend hoge finishes af te maken om zodoende zijn eigen set te behouden. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan. Net als Lewis zal ook hij tegen zijn idool gaan spelen en dat werkt mentaal toch altijd mee. Al deze redenen geven ons het vermoedde dat Taylor de Finale WK Darts PDC 2018 zal winnen en in stijl afscheid zal nemen.

Gokken op de Finale WK Darts PDC 2018 doen we met 3/10 units dat Taylor wint tegen een odd van 1.85 bij bookmaker Kroon.

Zelf ook gokken op de Finale WK Darts PDC 2018? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Meld je gratis aan en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker