Feyenoord – Manchester City voorbeschouwing

Woensdag begint de Champions League in de Kuip wanneer het om 20:45 begint aan de eerste wedstrijd uit de groepsfase tussen Feyenoord – Manchester City. Voor Feyenoord is het een hele tijd geleden dat het mocht aantreden in de belangrijkste clubtoernooi ter wereld. In een poule met Manchester City, Napoli en Shakthar Donetsk zal plaats drie toch wel het hoogst haalbare zijn. Of lukt het de Rotterdammers om te stunten tegen het grote geld van Manchester City? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Feyenoord – Manchester City.

Feyenoord

Tegen Heracles was het de eerste helft smullen geblazen. De ploeg zette vol druk bij balverlies en had binnen enkele seconden weer het balbezit. Bij rust stond het 3-0 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar na rust bleek de instelling helemaal niet goed te zitten bij Feyenoord want het speelde te gemakzuchtig en liet Heracles terug in de wedstrijd komen. Bij de 2-3 was het toch Feyenoord – Manchester City een penibele situatie maar uiteindelijk zorgde Larsson voor de 2-4 toen de keeper van Heracles zich nog in het strafschopgebied van Feyenoord stond. Het zag Jorgensen afhaken met een hamstringblessure en hij zal deze wedstrijd moeten missen. Of dit komt door het vermaledijde kunstgras is onduidelijk, wel is duidelijk dat Jorgensen op kunstgras geen gelukkige combinatie is.

Manchester City

In de wedstrijd tegen Liverpool was City eigenlijk de onderliggende partij tot aan de rode kaart van Mané. Het was enigszins een ongelukkig botsing met keeper Ederson van City. Maar voor de rode kaart vonden we juist dat City afwachtend speelde en Liverpool het spel maakte. Na de rode kaart was er geen houden meer aan want dat kan City gewoon goed uitspelen. De einduitslag van 5-0 heeft wat dat betreft geen waarde. Ederson lijkt door de botsing met de schoen van Mané af te haken voor dit duel. Dat geldt ook voor Kompany die opnieuw kampt met een kuitblessure.

Voorspelling Feyenoord – Manchester City

Dat Feyenoord zonder Jorgensen moet spelen is een groot gemis. Hij is het aanspeelpunt van de ploeg, kan de bal bijhouden zodat de rest aan kan sluiten en zo de verdedigende stellingen kan verlaten. We hebben vooral in de tweede helft tegen Heracles gezien dat Kramer dit niet kan. Elke uittrap ging over de spits heen zonder dat hij een duel uitvocht. Daarnaast kan hij minder goed een bal afschermen. Hij zal slimmer moeten spelen en de tegenstander in zijn rug moeten laten lopen in de hoop een vrije trap te krijgen. Misschien speelt Feyenoord wel zonder spits en gaat het met Bilal de spitspositie opvullen om snel te kunnen zijn in de counter.

Toch verwachten we dat de klasse van City uiteindelijk de overhand zal hebben. Zeker in de eerste wedstrijd verwachten we dat Guardiola gewoon met zijn sterkste elftal speelt om zich zo snel mogelijk te plaatsen voor de knock-out fase. De odd voor Manchester City om de wedstrijd te winnen is vrij laag daarom gaan we voor de asian handicap.

We gokken 5/10 units op de asian handicap -1 voor Manchester City tegen een odd van 1.65 bij bookmaker Kroon.

Andere goede bookmakers om te gokken op Feyenoord – Manchester City staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker