FA Cup finale 2017 voorbeschouwing

Op zaterdag 27 mei staat de FA Cup finale 2017 tussen Arsenal en Chelsea op het programma op Wembley, aftrap 18:30. De FA Cup is het bekendste bekertoernooi over de hele wereld en de finale wordt altijd goed bekeken. Vroeger was de FA Cup finale de enige wedstrijd op TV in Nederland en daar bleven de mensen voor thuis. Wie van deze twee ploegen wint de FA Cup? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op FA Cup finale 2017.

FA Cup finale 2017

Op Wembley wordt in de maand mei altijd veel gevoetbald. De play-off wedstrijden voor promoties naar de diverse divisies maar de FA Cup finale is toch wel de wedstrijd van het jaar in het FA Cup finale 2017nationale stadion. Het zal tot de nok toe gevuld zijn en de supporters hoeven niet ver te reizen aangezien beide ploegen afkomstig zijn uit Londen. De FA Cup finale staat voor de 136ste keer op het programma en de FA Cup is dan ook het oudste bekertoernooi ter wereld. Scheidsrecht Anthony Taylor zal de leiding hebben tijdens de FA Cup finale 2017.

Arsenal
Op de laatste speeldag in de competitie is Arsenal er niet in geslaagd om alsnog een plek in de top 4 te bemachtigen. Een tegenvallend seizoen dus voor de ploeg van Wenger en de vraag is of hij aan zal blijven als manager. Sinds het moment dat Arsenal met drie centrale verdedigers heeft Arsenal alles gewonnen. Centrale verdediger Koscielny kreeg een directe rode kaart tegen Everton. Hierdoor is hij geschorst voor de FA Cup finale 2017 tenzij Arsenal in beroep gaat, maar de rode kaart was zo duidelijk dat dit geen zin heeft. Dat is een groot gemis en we kunnen ons nog de wedstrijden tegen Bayern München herinneren toen Koscielny uitviel en het daarna helemaal instortte bij Arsenal.

Chelsea
Conte maakt zijn naam als kampioenenmaker waar, nu ook bij Chelsea. Na een moeilijke start gooide hij het elftal om naar de “Juventus” modus en toen ging de machine lopen. Dat de ploeg geen Europese verplichtingen had dit jaar heeft natuurlijk wel meegespeeld. Maar dat doet niets af aan de verdiende titel. Nu mag het nog een kers op de taart toevoegen door de dubbel te pakken in de vorm van de FA Cup.

Voorspelling
Het gemis van Koscielny is een flinke aderlating. Hij is man die de defensie van Arsenal vormgeeft en stuurt. Tegen mindere ploegen hoeft dit geen probleem te zijn maar tegen Chelsea zal de ploeg dit gemis voelen. Daarnaast zijn we sowieso niet onder de indruk van de defensie van Arsenal. We verwachten dat Chelsea het in de reguliere speeltijd zal afmaken en daarmee de dubbel pakt in Engeland. We gokken 3/10 units op Chelsea -0.5 tegen een odd van 1.91 bij bookmaker KroonSport.

Andere goede bookmakers om te gokken op FA Cup finale 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer je gratis en maak gebruik van de aantrekkelijke welkomstbonussen.

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Top bookmaker

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands