European Handicap

Naast de Asian Handicap bestaat er binnen het gokken op sport ook een European Handicap als type weddenschap. Alle bookmakers hebben dit type weddenschap beschikbaar en soms laten ze zelfs het European weg en staat er alleen Handicap. Natuurlijk staat er altijd bij de andere variant van Handicap Asian er bij vermeld, maar als speler kan je ook zien wat het verschil is tussen beide type weddenschappen.

Het grote verschil is dat de European Handicap ook een gelijkspel als wed optie heeft. Je kan dus met een handicap op een gelijkspel inzetten. Als je op tijdens een voetbalwedstrijd op een gelijkspel inzet met Team A -1 en de uitslag van de wedstrijd is 1-0 dan krijg je een fictieve score van 0-0 en dus een gelijkspel. Maar wint Team A met twee doelpunten verschil dan heb je een verliezende weddenschap. Uiteraard verlies je de weddenschap ook als de wedstrijd gelijk blijft of Team B wint. Het komt dus ontzettend nauw als het gaat op gokken met een European Handicap.

Er is nog een verschil in vergelijking met de Asian Handicap. Bij de European handicap zie je alleen maar hele lijnen (dus +2, +1, -1, -2, etc) en niet de halve of kwart lijnen (0.5 en 0.25). Hierdoor is het onmogelijk om de ene helft van de weddenschap te winnen en de andere helft niet. Het is bij de European Handicap alles of niets, plus de extra factor van het gelijke spel. Mede daarom zijn European Handicap odds vrij hoog in vergelijking met Asian Handicap odds. Als wij van gokken op sport een weddenschap spelen met een European Handicap dan weet je in ieder geval dat we de hoogst mogelijke odd uit de markt voor je halen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker