European Championship Darts 2016 voorbeschouwing

Dit weekend is er weer een groot PDC toernooi waarbij de darters strijden om de Europese titel tijdens het Unibet European Championship Darts 2016. Het toernooi zal worden gespeeld in de Ethias Arena gespeeld in Hasselt (België) van 28 tot en met 30 oktober. De laatste twee edities waren een prooi voor Michael van Gerwen. Vorig jaar won hij in een spannende finale met 11-10 van Anderson. Zal hij voor de derde keer op rij dit toernooi winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op European Championship Darts 2016.

Format
De eerste ronde zal op vrijdag worden afgewerkt met een middag- en avondsessie. De eerste ronde zal gaan over een best of 11 legs. De tweede ronde wordt op zaterdag gespeeld en gaat over een best of 19 legs. Ook hier is er een middag- en avondsessie. Een minder grote kans op verrassingen aangezien het verschil tussen ronde 1 en ronde 2 groot is. De kwartfinale begint op zondagmiddag ec-dartsmet ook weer een best of 19 legs format. De halve finale en finale zijn zondag in de avondsessie en beide gaan over een beste of 21 legs.

Spelers
Tijdens het European Championship Darts zijn er 32 spelers actief en er zijn acht spelers geplaatst. De geplaatste spelers zijn Van Gerwen (1), Suljovic (2), Wright (3), Wade (4), Huybrechts (5), Chisnall (6), Norris (7) en Klaasen (8). Een wat vreemde lijst als het gaat om de geplaatste spelers want waar zijn Anderson en Taylor bijvoorbeeld? Maar de plaatsing is gebaseerd op de order of merit van de European Tour toernooien van de PDC. Taylor en Anderson hebben niet alle toernooien gespeeld en zijn daardoor niet geplaatst.

De loting voor de eerste ronde, en de rest van het toernooi is als volgt:

Michael van Gerwen (1) v Simon Whitlock
Daryl Gurney v Gerwyn Price
Jelle Klaasen (8) v Steve West
Michael Smith v Stephen Bunting
Kim Huybrechts (5) v James Wilson
Mervyn King v Devon Petersen
James Wade (4) v Gary Anderson
Max Hopp v Benito van de Pas

Mensur Suljovic (2) v Jermaine Wattimena
Ian White v Terry Jenkins
Alan Norris (7) v Phil Taylor
Chris Dobey v Joe Cullen
Dave Chisnall (6) v Kyle Anderson
Jamie Caven v James Richardson
Peter Wright (3) v Justin Pipe
Cristo Reyes v Robert Thornton

Door de loting is een mogelijke finale tussen Van Gerwen en Taylor mogelijk. De finale van vorig jaar zit er niet meer in omdat Anderson in het bovenste gedeelte zit. Dat is ook het gedeelte waar Van Gerwen in zit.

Prijzengeld
Het prijzengeld van de European Championship Darts 2016 is als volgt:
Winnaar: £100.000
Tweede plaats: £40.000
Halve finale: £20.000
Kwartfinale: £15.000
Tweede ronde: £10.000
Eerste ronde: £5.000

Favorieten
Het mag duidelijk zijn dat het bovenste gedeelte het zwaarste gedeelte van het schema is. Van Gerwen, Wade, Anderson zijn toppers. Daarnaast zijn er een aantal gevaarlijke outsiders. Zo won Whitlock vorig weekend Player Championship toernooi 19 nog en gooide daarbij een 9-darter. Van Gerwen is dus gewaarschuwd want de Australiër is in vorm. Gurney is al het hele jaar op de mvg-ec-dartsvloer in vorm en is een mogelijke tegenstander in de tweede ronde voor Van Gerwen. Van de Pas zit ook in dit gedeelte en hij heeft ook zijn vorm laten zien door afgelopen weekend Player Championship toernooi 20 op zijn naam te schrijven. Kortom, Van Gerwen kan zijn borst natmaken voor dit pittige gedeelte van het schema.

Onderin zijn Taylor en Chisnall wel de favoriet om daar te strijden in de halve finale. Misschien dat Suljovic nog kan verrassen met zijn vreemde stijl van gooien. Hij is wel het hele jaar op dreef op de vloer maar dit toernooi zal op een groot podium gespeeld worden en daar presteert hij altijd wat minder.

Voor ons blijft, ondanks de lastige loting, Van Gerwen favoriet voor de titel. Ondanks dat Unibet de sponsor is van de European Championship Darts 2016 zijn de hoogste odds bij een andere bookmaker te vinden. We gokken 3/10 units dat Van Gerwen het European Championship Darts 2016 wint tegen een odd van 2.10 bij bookmaker Mybet.

Andere top bookmakers om te gokken op European Championship Darts 2016 de staan hieronder gegeven. Nog geen account bij één van deze bookmakers? Maak dan snel een gratis account aan.

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker