EK Darts 2017 voorbeschouwing

Op donderdag 26 oktober start in het Belgische Hasselt het EK Darts 2017. Vorig jaar wist Michael van Gerwen de finale op overtuigende wijze te winnen door Suljovic met 11-1 te verslaan. Afgelopen weekend moet Van Gerwen opgeven in de kwartfinale van de German Masters vanwege een enkelblessure. Lukt het Van Gerwen om op tijd te herstellen voor donderdag of neem hij nog meer rust om helemaal fit te geraken voor het WK Darts 2017? Wij van gokken op sport geven niet alleen voetbalwedden tips maar ook tips om te gokken op EK Darts 2017.

EK Darts 2017 format

Het EK Darts 2017 is een toernooi met 32 spelers die zich gekwalificeerd hebben via de European Tour Order of Merit. Daardoor zijn onder andere Taylor en Van Barneveld er niet bij omdat zij weinig tot geen Euro Tour toernooien hebben gespeeld. De bovenste helft van het speelschema komt donderdagavond 26 oktober in actie en spelen de tweede ronde op vrijdagavond 27 oktober. Het onderste gedeelte van het speelschema komt pas op vrijdagmiddag 27 oktober in actie voor de eerste ronde en spelen de tweede ronde op zaterdagavond 28 oktober. De kwartfinale wordt gespeeld op zondag 29 oktober in de middagsessie. De halve finale en finale worden op zondagavond gespeeld.

De eerste ronde gaat over een best of 11 legs (first to 6) format. De tweede ronde en kwartfinale gaan de wedstrijd over een best of 19 legs (first to 10) format. Er staat een best of 21 legs (first to 11) format voor de halve finale en finale op het programma.

EK Darts speelschema

De loting voor het EK Darts 2017 is geweest en natuurlijk is Michael van Gerwen als eerste geplaatst. Het is echte afwachten of hij ook deelneemt aan het toernooi. De overige Nederlanders zijn Jelle Klaasen (5), Jan Dekker, Benito van de Pas, Christian Kist en Vincent van der Voort. De complete loting ziet er als volgt uit:

Michael van Gerwen (1) v Jan Dekker
Ian White v Darren Webster
Simon Whitlock (8) v James Richardson
Alan Norris v Mervyn King
Jelle Klaasen (5) v Christian Kist
John Henderson v Kyle Anderson
Mensur Suljovic (4) v Kim Huybrechts
Gerwyn Price v Ronny Huybrechts

Peter Wright (2) v Krzysztof Ratajski
Jonny Clayton v Dimitri Van den Bergh
Joe Cullen (7) v Stephen Bunting
Daryl Gurney v Steve Beaton
Rob Cross (6) v Martin Schindler
Dave Chisnall v Cristo Reyes
Michael Smith (3) v Nathan Aspinall
Benito van de Pas v Vincent van der Voort

EK Darts favorieten

Van Gerwen heeft aangegeven dat hij afwacht hoe dat zijn enkel reageert op de rust van de komende dagen. Hij zal natuurlijk geen enkel risico willen lopen om het WK Darts 2017 te missen. Tijdens de German Masters wist uiteindelijk Peter Wright de zege te pakken door in de finale Taylor met 11-4 te verslaan. Gurney is een gevaarlijke outsider want hij wist uiteindelijk de World Grand Prix te winnen maar gokken op EK Darts 2017 met Gurney als winnaar doen we niet.

Aangezien enkele bookmakers nog Van Gerwen als favoriet hebben ondanks zijn blessure, zien we goede kansen voor Wright om opnieuw een titel te winnen. We gokken 3/10 units dat Wright het EK Darts 2017 wint tegen een odd van 5.00 bij bookmaker Kroon.

Naast voetbalwedden en tennis doen we gokken op EK Darts 2017? Hieronder staan een aantal goede bookmakers gegeven. Nog geen account? Meld je gratis aan en maak gebruik van de diverse welkomstbonussen.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!