Egypte

De EFA (Egyptian Football Association) is de nationale voetbalbond en deze is opgericht in 1921. Sinds 1923 is het lid van de FIFA en vanaf 1957 neemt het deel aan de CAF. Het hoofdkwartier is gevestigd in de hoofdstad Cairo. Het clubvoetbal van Egypte is in Afrika al jaren het beste van het continent. De huidige bondscoach van Egypte is Hector Cuper. Deze trainer was onder andere werkzaam bij Valencia, Inter, Parma en mag nu met Egypte naar het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Egypte WK voetbal 2018

In de CAF kwalificatie reeks moest Egypte in actie komen tijdens de tweede ronde. In een play-off tegen Chad wist het zich te plaatsen voor de derde fase. Hierin kwam het terecht in group E met WK voetbal 2018 Egypteonder andere Ghana. Alleen de winnaar van de groep gaat naar het WK 2018 in Rusland maar het was geen enkel probleem voor Egypte dat zelfs vier punten voorsprong heeft op de nummer twee Oeganda. Het land waar Egypte de eerste en enige nederlaag van de kwalificaties leed.

Voorgaande WK’s

Het is pas voor de derde keer dat Egypte zich weet te plaatsen voor een WK eindronde. Op zich vreemd want het land is jaren het beste land van Afrika geweest en won met enige regelmaat de Afrika Cup. Het land maakte zijn debuut tijdens het WK in 1934 maar wist zich daarna steeds niet te plaatsen of was door de FIFA uitgesloten van deelname. In 1990 was het land weer eens aanwezig maar kwam het opnieuw niet verder dan de eerste ronde.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Mohamed Awad, Sherif Ekramy, Ahmed El-Shenawy, Ali Gabr, Ahmed Elmohamady, Omar Gaber, Ramy Rabia, Ahmed Fathy, Karim Hafez, Saad Samir, Sam Morsy, Tarek Hamed, Shikabala, Moamen Zakaria, Ramadan Sobhi, Mohamed Elneny, Abdallah Said, Trézéguet, Amr Warda, Kouka, Kahraba, Amr Marey, Amr Gamal en Mohamed Salah.

Sterspeler

Met zijn 25 jaar zit hij nog altijd niet aan zijn top maar toch is Mohamed Salah al een grote voetballer. Sinds dit jaar speelt hij voor Liverpool nadat hij eigenlijk door FC Basel naar Europa is gehaald en ontdekt. Chelsea kocht hem over van Basel maar hij kon slecht wennen aan het enorme niveauverschil. Twee jaar AS Roma hebben hem goed gedaan en dit jaar heeft hij de stap gemaakt naar Liverpool. Hij laat nu zien dat wel rijp is voor de Premier League. De aanvaller mag tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland laten zien dat hij zijn land bij de hand kan nemen.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker