Duitsland

De Duitse nationale voetbalbond is opgericht in 1900 en is sinds 1954 lid van de UEFA. Het hoofdkwartier van de bond staat in Frankfurt. Duitsland en voorheen West-Duitsland mag met recht een grootmacht in het voetbal worden genoemd. In totaal wist Duitsland zich twee keer niet te plaatsen voor een WK eindronde. Het accepteerde niet de uitnodiging om aan het eerste WK deel te nemen en in 1950 ontbrak het land ook. Tijdens EURO 2016 verloor Duitsland in de halve finale van Frankrijk en dat was toch wel een teleurstelling voor de Duitsers. In 2017 won het wel de Confederations Cup in Rusland, al was dat met een B-team. Duitsland is de regerend wereldkampioen en wist zich op overtuigende wijze te plaatsen voor het WK voetbal 2018. Joachim Low staat nog altijd aan het roer bij de Duitse formatie.

Kwalificatie Duitsland WK voetbal 2018

Duitsland was als groepshoofd ingedeeld in groep C en moet het onder andere opnemen tegen Tsjechië, Noorwegen en Noord-Ierland. Het was allemaal geen probleem voor de Duitsers want als WK voetbal 2018 Duitslandenige land wist het alle wedstrijden in de WK kwalificatie reeks winnend af te sluiten. Het was samen met België een van de eerste Europese landen die zich kwalificeerde voor het WK voetbal 2018 met als doelsaldo 43-4.

Voorgaande WK’s

Het eerste WK voor Duitsland was er in 1934 in Italië en meteen boekte het succes met een derde plaats. In 1954, WK Zwitserland, wist het zich voor het eerst tot wereldkampioen te kronen. Duitsland is altijd succesvol geweest tijdens WK’s. Het werd in totaal 4x wereldkampioen (1934, 1974, 1990, 2014), eindigde 4x als tweede (1966, 1982, 1986 en 2002) en haalde 4x een bronzen medaille (1934, 1970, 2006 en 2010). Tijdens het vorige WK wist het Argentinië in de finale met 1-0 te verslaan.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Manuel Neuer, Roman Weidenfeller, Shkodran Mustafi, Jonas Hector, Benedikt Hoewedes, Mats Hummels, Matthias Ginter, Eric Durm, Antonio Ruediger, Jerome Boateng, Sebastian Rudy, Sami Khedira, Mesut Ozil, Andre Schuerrle, Marco Reus, Thomas Muller, Patrick Herrmann, Julian Draxler, Emre Can, Toni Kroos, Mario Goetze Christoph Kramer, Ilkay Guendogan, Karim Bellarabi en Max Kruse.

Sterspeler

Eigenlijk zit er geen echte uitschieter in de Duitse selectie. Dat wil niet zeggen dat er geen goede voetballers zijn, maar eerder dat er het niveau over het algemeen ontzettend hoog is. Met een B-team wist Duitsland de Confederations Cup te winnen en dat zegt al voldoende. De vijver waarin Low kan vissen is ontzettend groot en lijkt ieder jaar te groeien.  Toni Kroos is de stille kracht van dit team. Ondanks de vele blessures dit jaar is hij altijd een stabiele factor op het middenveld met zeer nauwkeurige passing. Voor ons de motor van dit team tijdens het WK voetbal 2018.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker