Dubbele kans (Double Chance)

Je hebt wel eens van de wedstrijden waarvan je denkt dat team A niet kan verliezen. Maar ja, zal je altijd zien dat wanneer je op een thuiszege inzet Team A gelijk speelt. En dan is toch je verwachting goed geweest, dat het team niet zal verliezen, maar dan verlies je toch. Voor deze gevallen is de Dubbele kans, oftewel de Double Change weddenschap bedacht. De naam van de weddenschap zegt het al, je kunt inzetten op een dubbele kans. Thuiszege of gelijkspel (1X), gelijkspel of uitzege (X2) of thuis- of uitzege (12) zijn de mogelijke weddenschappen als het gaat om de Dubbele Kans.

Het verschil met de 1X2 weddenschap optie is dat de odds bij de Dubbele kans natuurlijk lager zullen zijn. Je hebt namelijk als speler een winnende weddenschap in twee van de drie gevallen. Daardoor is je risico kleiner en zal je winstmarge ook omlaag gaan. De bookmaker dekt het risico af dat je als speler in twee van de drie resultaten winstgevend bent.

Wanneer is de Dubbele Kans weddenschap een goede keuze? Als je bij een wedstrijd het gevoel hebt dat een team hoe dan ook niet zal verliezen, maar het ook niet erg zal vinden als de wedstrijd gelijk eindigt. Neem Europese wedstrijden in de poule fase, zoals de Champions League en Europa League bijvoorbeeld. Veel teams weten van te voren dat als je alle drie de thuisduels wint en één wedstrijd gelijk speelt je hoogstwaarschijnlijk door gaat naar de knockout fase. Grote ploegen als Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, etc stellen vaak niet het eerste elftal op als het gaat om uitwedstrijden in Europees verband. Uiteindelijk winnen ze vaak alsnog, maar als de wedstrijd op zijn eind loopt en de stand is gelijk, dan zie je ze vaak geen moeite meer doen om de winnende te maken. Ze zijn tevreden met een puntje, wetende dat ze de poulefase toch wel zullen overleven. Bij dit soort wedstrijden is de Dubbele Kans weddenschap een goede keuze om het risico van een gelijkspel af te dekken.

Wanneer wij van gokken op sport de keuze maken voor een dubbele kans weddenschap weet je zeker dat je de hoogst mogelijke odd krijgt zodat je winst gemaximaliseerd wordt.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker