Denemarken

De DBU (Dansk Boldspil-Union) is opgericht in 1889 en is sinds 1904 lid van de FIFA. In 1954, bij de oprichting van de confederatie, is Denemarken lid van de UEFA. Het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond is niet gevestigd in de hoofdstad maar in Brondby. De huidige bondscoach is de Noor Age Hareide en hij wist zich via een play-off duel te plaatsen voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Denemarken WK voetbal 2018

In een groep met onder andere Polen, Roemenie, Armenie en Montenegro wist Denemarken zich te kwalificeren voor de play-offs. Het eindigde op vijf punten van groepswinnaar Polen. WK voetbal 2018Denemarken speelde in de play-offs tegen Ierland en kwam in eigen huis niet verder dan 0-0. Maar in Dublin wisten de Denen het verschil te maken en won het met 5-1 waardoor het zich plaatste voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voorgaande WK’s

Het eerste WK voor Denemarken was er in 1986 tijdens het WK in Mexico en toen wist het de tweede ronde te behalen. Het beste resultaat van Denemarken kwam er tijdens het WK in 1998 toen het de kwartfinale haalde. In 2010 was Denemarken het laatst actief op een WK en met de kwalificatie van het WK voetbal 2018 in Rusland is het voor de vijfde keer actief op een mondiale eindronde.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Kasper Schmeichel, Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Jannik Vestergaard, Simon Kjær, Jonas Knudsen, Andreas Christensen, Andreas Bjelland, Mathias Jørgensen, Jens Stryger Larsen, Peter Ankersen, Mike Jensen, William Kvist, Thomas Delaney, Christian Eriksen, Lukas Lerager, Lasse Schöne, Pione Sisto, Viktor Fischer, Nicklas Bendtner, Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius en Martin Braithwaite

Sterspeler

Christian Eriksen is voor ons de sterspeler van Denemarken. De oud Ajacied speelt sinds 2013 bij de Spurs en kan het niveau in Engeland makkelijk aan. Net als bij zijn team is hij verantwoordelijk voor alle vrije trappen en corners. Met zijn scorend vermogen en inzicht kan hij het ieder middenveld van de tegenstander lastig maken. Lukt het hem te schitteren op het WK voetbal 2018 in Rusland?

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker