Costa Rica

De Federacion Costarricense de Futbol (FEDEFUT) is opgericht in 1921 en is sinds 1927 aangesloten bij de FIFA. Costa Rica is in 1961 lig geworden van de CONCACAF en de bond zetelt in de hoofdstad San José. Van origine niet echt een voetballand maar het is nu toch al voor de vijfde keer gekwalificeerd voor een WK eindronde. Steeds meer spelers zijn actief in de Mexicaanse en Zuid-Amerikaanse competities en zelfs enkele spelers maken de overstap naar Europa. Tijdens het vorige WK kwam het tot de kwartfinale. Het zou een wereldprestatie zijn als bondscoach Oscar Ramirez dit opnieuw zou behalen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Costa Rica WK voetbal 2018

De kwalificatiereeks is gespeeld in de CONCACAF sectie van de FIFA en Costa Rica stroomde tijdens de vierde ronde in. Daar won het makkelijk de poule met onder andere Panama waardoor het WK voetbal 2018 Costa Ricanaar de finale poule van zes landen mocht. Daarin eindigde Costa Rica tweede achter Mexico maar was het daardoor nog altijd zeker van deelname aan het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voorgaande WK’s

Het eerste WK voor Costa Rica was er in Italia tijdens het WK van 1990. Daar haalde het verrassend de tweede ronde. Het land wist zich pas weer te kwalificeren voor het WK van 2002 waar het in de eerste ronde sneuvelde. Dat was ook het resultaat voor het WK 2006 in Duitsland. Daarna wist het zich niet te kwalificeren maar ze waren er wel bij tijdens het laatste WK in Brazilië. Daar behaalde het land het beste resultaat ooit door de kwartfinale te bereiken waar het door Nederland werd uitgeschakeld.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Patrick Pemberton, Leonel Moreira, Danny Carvajal, Giancarlo González, Cristian Gamboa, Bryan Oviedo, José Salvatierra, Óscar Duarte, Kendall Waston, Francisco Calvo, Rónald Matarrita, Kenner Gutiérrez, Celso Borges, Christian Bolaños, Yeltsin Tejeda, David Guzmán, Rodney Wallace, Osvaldo Rodríguez, Daniel Colindres, Ulises Segura, Marco Ureña, Johan Venegas, José Guillermo Ortiz en Brian Ruiz.

Sterspeler

Brian Ruiz kennen we in Nederland natuurlijk als speler van FC Twente en zijn kortstondige periode bij PSV. Hij begon zijn Europese loopbaan bij AA Gent waar hij drie jaar kon wennen aan het Europese voetbal. Inmiddels speelt hij al twee jaar bij Sporting in Portugal en heeft hij met zijn 32 jaar genoeg ervaring om deze ploeg op sleeptouw te nemen. Het lijkt ons bijna een onmogelijke opdracht om opnieuw tot de kwartfinale te komen tijdens het WK voetbal 2018 in Rusland.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker