Colombia

De CFF (Federación Colombiana de Fútbol) is de nationale voetbalbond van Colombia en is in 1924 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Bogota en de federatie is sinds 1936 lid van zowel de CONMEBOL en de FIFA. Het Colombiaanse voetbal is pas de laatste decennia weer in opkomst geraakt na een hele lange stilte. Voor Colombia wordt het WK voetbal 2018 in Rusland de zesde deelname. Veel goede resultaten heeft Colombia nog niet gehaald op een WK. Vorig jaar eindigde de WK droom in de kwartfinale toen het verloor van het gastland. Het is aan bondscoach Pékerman om met deze, inmiddels meer ervaren, selectie te proberen om dit resultaat te verbeteren.

Kwalificatie Colombia WK voetbal 2018

Het was een moeizame kwalificatie voor Colombia want op de laatste dag viel de beslissing pas. Een gelijkspel tegen Peru was genoeg voor plaats vier in de CONMEBOL poule en daardoor WK voetbal 2018 Colombiarechtstreekse kwalificatie voor het WK voetbal 2018 in Rusland. Als we naar de statistieken krijgen dan zien we niet echt een verschil tussen de thuis- en uitwedstrijden.

Voorgaande WK’s

Het duurde even voordat Colombia haar debuut maakte op een WK en dat was in 1962 tijdens het WK in Chili. Succes had het niet met uitschakeling in de eerste ronde. Het duurde daarna een hele tijd voordat het land zich weer wist te plaatsen voor een WK. Er was een goede generatie (met o.a. Valderrama) gedurende 1990-1998 met drie WK’s waar het land aanwezig was. Maar ook daar kwam het niet echt ver. Het duurde daarna weer drie WK’s voordat de ploeg weer eens wist te plaatsen maar het heeft weer een goede generatie. Vier jaar geleden haalde het de beste prestatie ooit op een WK door de kwartfinale te halen.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

David Ospina, Camilo Vargas, Leandro Castellanos, Cristián Zapata, Santiago Arias, Farid Díaz, Frank Fabra, Stefan Medina, Óscar Murillo, Davinson Sánchez, William Tesillo, Carlos Sánchez, Juan Cuadrado, Abel Aguilar, James Rodríguez, Edwin Cardona, Giovanni Moreno, Wílmar Barrios, Mateus Uribe, Gustavo Cuéllar, Radamel Falcao, Teófilo Gutiérrez, Carlos Bacca, Luis Muriel, Yimmi Chará en Duván Zapata

Sterspeler

Hij is bezig aan zijn tweede jeugd en gaat waarschijnlijk aan zijn laatste WK beginnen met Colombia. Aanvoerder Falcao begon zijn Europese carrière bij Porto maar begon pas aanzien te krijgen bij Atletico Madrid. Hij was de leider in de aanval van het kampioenselftal van Atleti. Niet al te groot met 1.77 maar ontzettend kopsterk. Na zijn jaren in Madrid ging hij naar Monaco waar hij eigenlijk in een web van zaakwaarnemers viel. Zo werd hij verhuurd aan Manchester United en Chelsea maar beide periodes ware niet al te succesvol. Terug bij Monaco heeft hij zijn draai weer gevonden en is het dit jaar al meteen in vorm. Hij lijkt klaar om nog één toernooi alles te geven voor zijn land.

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker