Champions League of Darts 2017 voorbeschouwing

Na wat kleinere European Tour toernooien staat er komend weekend weer een groot TV toernooi op het programma met de Champions League of Darts 2017. Michael van Gerwen keerde na zijn korte pauze terug op de tour en won zowel de Dutch Darts Masters als afgelopen weekend het German Darts Grand Prix. Vorig jaar verloor hij de in de finale van de Champions League of Darts van Taylor. Lukt het Van Gerwen om dit jaar het toernooi te winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te gokken op Champions League of Darts 2017.

Champions League of Darts 2017 format

Er zijn in totaal acht deelnemers aan dit toernooi, verdeeld over twee groepen. Groep A is met Taylor, Van Gerwen, Van Barneveld en Lewis de zwaarste van de twee. Groep B bestaat uit Anderson, Wright, Chisnall en Suljovic. Iedereen speelt eenmaal tegen elkaar in de groep waarna de top twee doorgaan naar de halve finales.

Op zaterdag 16 september starten de heren de eerste speelronde met de volgende wedstrijden:
Peter Wright v Dave Chisnall (B)
Gary Anderson v Mensur Suljovic (B)
Phil Taylor v Adrian Lewis (A)
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld (A)

Champions League of Darts 2017Na deze wedstrijden spelen de winnaars van iedere wedstrijd tegen elkaar in de avondsessie. De andere wedstrijd in de poule gaat tussen de twee verliezers uit de eerste speelronde. Op zondagmiddag worden de laatste wedstrijden uit de groep gespeeld waarna de top twee in de poule naar de halve finale mag. De halve finales, nummer 1 van groep A tegen nummer 2 uit groep B en winnaar groep B tegen nummer twee groep A, worden in de avond gespeeld. Aansluitend volgt de finale.

Alle groepswedstrijden zijn in een best of 19 legs (first to 10) format. De halve finale en finale gaan over een best of 21 legs (first to 11) format.

Champions League of Darts 2017 prijzengeld

Het prijzengeld van dit jaar is identiek aan dat van vorig jaar. Iedere deelnemer is gegarandeerd van £10.000. Een derde plaats in de groep brengt £15.000 op. Bij het bereiken van de halve finale zijn de spelers gegarandeerd van £25.000. De finalist krijgt £50.000 en de uiteindelijke winnaar van het Champions League of Darts 2017 krijgt een cheque van £100.000 mee naar huis.

Champions League of Darts 2017 favorieten

Van Gerwen verloor op het laatste grote toernooi dik van Taylor. Hij was kansloos tegen een ontketende Taylor (6-16) die uiteindelijk met overmacht de World Matchplay wist te winnen. Daarna was het tijd voor Van Gerwen om er even tussenuit te gaan, met name omdat hij vader zou worden. Deze break heeft hem goed gedaan want twee weken geleden kwam hij terug op de tour en won meteen het Dutch Darts Masters. Afgelopen weekend volgde hij deze overwinning op met de winst in Duitsland. Het was alweer zijn viertiende toernooizege dit jaar. Toch zal hij gebrand zijn op revanche en hij treft meteen Taylor in de groepsfase. Vorig jaar wist Taylor de eerste editie van het Champions League of Darts te winnen. We verwachten dat Van Gerwen wil laten zien dat hij weer helemaal terug is.

We gokken 3/10 units dat Van Gerwen het Champions League of Darts 2017 op zijn naam schrijft tegen een odd van 1.80 bij bookmaker Mr. Green.

Andere goede bookmakers om te gokken op Champions League of Darts 2017 staan hieronder gegeven. Nog geen account? Registreer gratis en maak gebruik van de welkomstbonus.

Betsson

€75gratis
€75gratis
  • 100 % bonus bij eerste storting tot aan €75
  • 100% Nederlands

Netbet

€50gratis
€50gratis
  • €50 euro gratis!
  • Mooie aanbiedingen!