Brazilië

De Braziliaanse voetbalbond CBF (Confederação Brasileira de Futebol) is in 1914 opgericht en het hoofdkantoor is gevestigd in Rio de Janeiro. Het is sinds 1916 lid van de CONMEBOL en in 1923 was het lid van de FIFA. Brazilie heeft de meeste WK’s (vijf in totaal) gewonnen en heeft ook als enige land deelgenomen aan alle WK’s. Het afgelopen WK in eigen land was een teleurstelling toen het werd vernederd in de halve finale tegen de latere kampioen Duitsland. Bondscoach Tite moet de Brazilianen na de zesde wereldtitel helpen op het WK voetbal 2018 in Rusland.

Kwalificatie Brazilië WK voetbal 2018

De kwalificatiereeks begon met een nederlaag op bezoek bij Chili. Daarna volgde er nog een aantal gelijke spelen en Brazilië dreigde even het WK mis te lopen. De bond greep in en stelde in Tite WK voetbal 2018 Braziliëeen nieuwe trainer aan en sindsdien is het gaan lopen. Er zijn geen verliespartijen meer geweest en Brazilië had zich binnen de kortste keren geplaatst voor het WK. De ploeg eindigde met ruime voorsprong in de CONMEBOL poule en mag zich opmaken voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Voorgaande WK’s

Als enige land is Brazilië altijd aanwezig geweest bij alle WK’s. Toch zijn de prestaties niet altijd goed geweest. Met name de eerste twee WK’s kwam het niet door de eerste ronde. Daarna kwamen er twee WK’s waar ze brons en zilver pakte. Met name de tweede plaats tijdens het WK 1950 in eigen land heeft veel pijn gedaan. Uruguay pakte toen zijn tweede wereldtitel. Tijdens het WK 1958 in Zweden pakte het de eerste WK titel met onder andere Pelé in de selectie. Het zou in de volgende drie Wk’s nog twee keer de titel pakken. Pas 24 jaar later had het weer een goede reeks van drie WK’s met twee kampioenschappen (1994 en 2002) en een verloren finale in 1998. Het afgelopen WK in eigen land eindigde het als vierde toen het de troostfinale van Nederland verloor.

Mogelijke selectie WK voetbal 2018

Alisson, Ederson, Cássio, Dani Alves, Thiago Silva, Marcelo, Miranda, Marquinhos, Danilo, Alex Sandro, Jemerson, Willian, Paulinho, Fernandinho, Diego, Philippe Coutinho, Renato Augusto, Casemiro, Giuliano, Neymar, Douglas Costa, Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Diego Souza en Taison

Sterspeler

Het elftal heeft hele goede voetballers maar de sterspeler van het team is natuurlijk Neymar. Sinds zijn megatransfer van Barcelona naar PSG neemt hij de Franse formatie op sleeptouw en is hij bij het nationale team constanter gaan spelen. De trucjes maken plaats voor effectief voetbal en dat maakt hem een betere speler. Het overdreven vallen bij een kleine aanraking is ook stukken minder geworden waardoor hij eigenlijk steeds meer aan sympathie wint. Lukt het hem om revanche te nemen van de afgang bij het vorige WK en het WK voetbal 2018 te winnen?

Gokken op WK voetbal 2018 kan bij onderstaande bookmakers. Nog geen account? Registreer je gratis en maakt gebruikt van diverse welkomstbonussen.

Lucky Casino Sportsbook

€25Cashback
€25Cashback
  • Tot aan €25 cashback!
  • Top bookmaker