Betway World Cup of Darts 2016

Vandaag begint het Betway World Cup of Darts 2016 in Frankfurt. Er doen 32 landen aan mee en ieder land bestaat uit een team van 2 spelers. Vorig jaar won Engeland het toernooi, Nederland is nu de favoriet bij de bookmakers. Maar welk land zal er uiteindelijk het toernooi gaan winnen? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op de Betway World Cup of Darts 2016.

Toernooiopzet
Het toernooi bestaat uit 32 landenteams waarvan er 8 landen zijn geplaatst. Engeland (1), Schotland (2), Nederland (3), Noord-Ierland (4), Wales betway wc darts(5), Australië (6), België (7) en Oostenrijk (8) zijn geplaatst. De overige 24 landen zijn ongeplaatst. De loting is zo ingedeeld dat de geplaatste landen elkaar pas in de kwartfinale tegen kunnen komen.

De eerste ronde bestaat uit een best of 9 legs dubbel partij. De tweede ronde, kwartfinale en halve finale bestaat uit 2 single partijen van een best of 7 legs. Wanneer de stand na 2 singles 1-1 is zal er een dubbel worden gespeeld, ook in de vorm van een best of 7 legs. In de finale moet een land 3 wedstrijden winnen om zich wereldkampioen te mogen noemen. Er worden 2 singles en 1 dubbel gespeeld, mocht het nodig zijn zullen er opnieuw 2 single partijen worden gespeeld. Uiteraard tegen een andere speler uit het team dan in de eerste single partijen.

Op donderdag en vrijdag worden de eerste ronde partijen gespeeld. Zaterdag zijn er twee sessies waarin de tweede ronde wordt afgewerkt. Net als op zaterdag zijn er op zondag ook twee sessies. In de middag worden de kwartfinale wedstrijd gespeeld. In de avond zijn de halve finale en finale.

Spelers
De geplaatste landen komen allemaal met toppers aan de start. Engeland komt met Phil Taylor en Adrian Lewis. Schotland heeft Gary Anderson en Robert Thornton. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen voor Nederland. Brendan Dolan en Daryl Gurney komen in actie voor Noord-Ierland. Wales heeft Markt Webster en Gerwyn Pryce als spelers. Simon Whitlock en Kyle Anderson spelen voor Australie. De gebroeders Huybrechts representeren Belgie en Mensur Suljovic en Rowby-John Rodriguez vaardigen Oostenrijk af.

Prijzengeld
Het totale prijzengeld van Betway World Cup of Darts is £250.000. De verdeling van het prijzengeld is als volgt:

Ronde Prijzengeld (per spelers)
Eerste Ronde £1.500
Tweede Ronde £3.500
Kwartfinale £5.000
Halve Finale £7.500
Finale £13.000
Winnende team £25.000

 

Favorieten
Dit toernooi wordt sinds 2010 georganiseerd en er zijn tot nu toe maar 2 landen geweest die zich werwc darts engelandeldkampioen mochten noemen. Engeland won de titel 3x (2011, 2012 en 2015), de overige edities (2010 en 2014) won Nederland de titel. De afgelopen 4 jaar wisten Phil Taylor en Adrian Lewis altijd de finale van dit toernooi te bereiken. Een mogelijk confrontatie tussen Engeland en Nederland kan alleen maar in de finale. De verwachting is dat dit de twee beste ploegen zullen zijn van het toernooi. Nederland is daarbij ligt de favoriet bij de bookmakers. Dat Taylor en Van Gerwen beide sterk zullen zijn in de singles staat buiten kijf. Vooral de twee speler (Lewis en Van Barnveld) zullen de doorslag moeten geven. Dan geven we toch licht het voordeel aan de Engelsen, omdat Van Barneveld al een tijdje niet in grootste vorm is en op beslissende momenten het af laat weten. We gokken daarom 3/10 units op de outright van Engeland tegen een odd van 3.00 bij bookmaker Betway.

Andere bookmakers om te gokken op de world cup of darts 2016 zijn

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker