Betway Premier League Darts ronde 13

Deze week zijn we alweer toe aan de betway premier league darts ronde 13, en de heren spelen deze week in The Barclaycard Arena in Birmingham. Deze avond spelen Peter Wright en Gary Anderson twee partijen. Lukt het Phil Taylor om de koppositie te behouden en lukt het Michael van Gerwen om in het spoor te blijven? Wij van gokken op sport geven een voorbeschouwing en tips om te wedden op betway premier league darts ronde 13.

Peter Wright – Phil Taylor
Afgelopen week wat Wright kansloos tegen Van Gerwen en hij verloor de partij met 2-7. Hij kreeg heel weinig kansen tegen Van Gerwen om legs te winnen, laat staan om Van Gerwen te breaken. De laatste weken is Wright sowieso niet goed bezig en is hij middels afgezakt naar plek 7 in de ranglijst. Voor vandaag staan er twee wedstrijden op het programma voor de Schot en de eerste is Barclayarena Birminghamtegen Taylor. Taylor had geen problemen met Thornton die hij 2x wist te breaken en uiteindelijk met 7-2 won. Hierdoor staat hij nog staat aan kop in de Betway premier league darts. Voor vanavond verwachten er een zege voor Taylor ondanks dat de beide spelers eerder 6-6 tegen elkaar speelde. Maar dat was een maand geleden en toen was Wright veel beter in vorm. De odd van Taylor is vrij laag (1.25) maar we gaan deze odd gebruiken in een combinatie weddenschap.

Raymond van Barneveld – Gary Anderson
Van Barneveld won vorige week van Lewis met 7-4, mede door twee 100+ finishes. Daarmee staat Van Barneveld vier punten achter op een plek in de top 4. Zou het dan toch nog kunnen? Net zo’n eindsprint als de vorige keer en alsnog de play-offs halen in Londen? Wij denken eerlijk gezegd van niet. Anderson is de tegenstander van Van Barneveld en hij speelde afgelopen week gelijk tegen Wade (6-6). Anderson miste vier match darts waardoor Wade een punt kon stelen. Voor een plek in de top 4 lijkt dit geen rol te spelen. Zeker omdat we denken dat Anderson minimaal één van zijn twee partijen zal winnen. De eerste wedstrijd tussen deze twee spelers eindigde in een 7-3 overwinning voor Anderson. Voor vandaag verwachten we ook een overwinning voor de Schot maar omdat Van Barneveld de laatste weken zo wisselvallig is met hoge pieken en diepe dalen durven we niet te wedden op deze wedstrijd.

Adrian Lewis – Robert Thornton
Lewis speelde vorige week twee wedstrijden en verloor ze beide. Tegen Van Barneveld verloor hij met 4-7 en Van Gerwen was met 5-7 de betere. Hierdoor heeft Lewis de aansluiting met Taylor en Van Gerwen verloren waardoor het nog spannend is voor de overige twee plaatsen voor de play-offs. Hij trof een sterke Van Barneveld die met name Lewis brak door twee hoge finishes. Tegen Van Gerwen gaf hij goed tegenstand maar was het uiteindelijk niet goed om te winnen. Vandaag een belangrijk duel voor hem wil hij in de top 4 van het klassement blijven. Thornton speelde Betway PLvorige week een kansloze partij tegen Taylor die hem nog een denigrerend schouderklopje gaf toen Taylor een break plaatste. Hij is al uitgeschakeld en bungelt onderaan de ranglijst. We verwachten dan ook een zege voor Lewis, net als in de eerste partij die ze tegen elkaar speelde (7-4 voor Lewis). De odd van Lewis is 1.25 en deze combineren we met de odd van Taylor tegen Wright. Voor 3/10 units maken we een combo tegen een odd van 1.56 bij bookmaker Betway.

James Wade – Michael van Gerwen
Een belangrijke wedstrijd voor Wade om de aansluiting te houden voor een top 4 plek. Vorige week pakte hij een gelukkig punt omdat Anderson maar liefst 4 match darts miste. In de eerste ronde van de betway premier league darts wist Wade te winnen van Van Gerwen met 7-4. Vandaag treffen ze elkaar opnieuw en Van Gerwen kan zich niet opnieuw een misstap permitteren als hij bovenaan in de competitie wil eindigen. We gaan uit van een overwinning van Van Gerwen, maar de odd is echt te laag om deze te spelen. Daarnaast is het een feit dat ondanks zijn torenhoge gemiddelden, tegenstanders zich aan het niveau van Van Gerwen op kunnen trekken. Want echt met ruime cijfers winnen, is er de laatste weken niet bij.

Peter Wright – Gary Anderson
Beide spelen voor de tweede keer tegen elkaar. De eerste wedstrijd tussen deze twee spelers eindigde in een 7-5 overwinning voor Anderson. Anderson is opnieuw de favoriet om te winnen. Toch is het altijd lastig om in te schatten hoe de spelers ervoor staan tijdens de tweede wedstrijd van de avond. We gokken daarom niet op deze wedstrijd uit de betway premier league darts ronde 13.

Andere top bookmakers om te wedden op Betway premier league darts zijn

WillHill

€25gratis
€25gratis
  • 25 Euro gratis
  • Gebruik promocode F25

Mybet

€100gratis
€100gratis
  • 100% bonus bij eerste storting tot aan €100
  • Top bookmaker

 

Stand na ronde 12 P W G V +/- LWAT Pts
Phil Taylor 13 10 2 1 +35 29 22
Michael van Gerwen 13 8 4 1 +29 31 20
Gary Anderson 12 6 3 3 +8 20 15
Adrian Lewis 13 7 1 5 +5 27 15
James Wade 13 6 2 5 +1 25 14
Raymond van Barneveld 13 5 1 7 -1 22 11
Peter Wright 12 4 3 5 -9 17 11
Robert Thornton 13 2 2 9 -28 10 6